ERC Sant Cugat per la salut, el benestar i els drets socials

Gemma Aristoy


Publicat: el 14/mar/23
Opinió| Columnes

El passat dijous 2 de març, al casal Roc Codó, seu d'Esquerra Republicana a Sant Cugat, ens vam trobar per escoltar a la ciutadania, rebre més propostes i determinar de la millor manera allò que ha de contenir el programa electoral per a les eleccions del maig de 2023, les línies de treball en matèria de Drets socials, Salut i benestar que hem de desenvolupar de cara al proper mandat.

Aquestes trobades presencials, amb entitats i persones interessades culminen un procés que va començar el passat mes d'octubre de 2022, un procés participatiu obert a la ciutadania perquè poguessin aportar totes aquelles idees i propostes per al Sant Cugat del futur i així poder elaborar el programa electoral amb què Esquerra ens presentarem a les eleccions municipals del 2023 per revalidar Mireia Ingla com a alcaldessa.

Ho estem fent a tres nivells: El primer en les paradetes, arreu de sant Cugat, on la ciutadania pot venir directament a parlar amb nosaltres i exposar els seus neguits i les seves idees; a través de la web ideesxsantcugat.cat, on ja hem reunit a hores d'ara més de 400 propostes i, finalment, aquestes trobades presencials a la que fèiem referència anteriorment.

En matèria de Salut i benestar, després de la pandèmia, tota la ciutadania ha despertat encara més consciència sobre com d'important és estar bé mentalment i físicament. Les competències municipals són en l'àmbit de prevenció i promoció de la salut, que més enllà de la pràctica esportiva, poden contenir moltes altres opcions i línies de treball. De ben segur que definirem un programa que ens permeti avançar en aquesta línia per garantir una salut, amb el sentit més ampli de la paraula, per a població de Sant Cugat. Posarem èmfasi també en tot el que comporti una millor salut mental i emocional, perquè també hem vist que s'ha vist molt afectada.

Des de sant Cugat pensem que la prevenció de la malaltia i la protecció i promoció de la salut han de ser els eixos principals de tot el sistema en tots els períodes de la vida de la persona.

L'Ajuntament de Sant Cugat és una peça clau dins d'aquest model i té un paper fonamental en els àmbits de la promoció i la protecció de la salut i la prevenció de les malalties, en coordinació real amb les àrees de serveis socials per afavorir la visió i l'atenció global a la persona.

En l'àmbit dels drets socials hem recollit nombroses propostes en tots els àmbits. Impulsar la tarifació social en tots els equipaments i serveis de l'Ajuntament, serà, sens dubte, un gran pas.

Un dels eixos principals de la nostra política a Sant Cugat és el d'esdevenir un exemple en la garantia de drets socials i la igualtat d'oportunitats.

Aquest és un àmbit que en aquest mandat ha augmentat el pressupost de manera significativa. De ben segur que encara hi ha camí per recórrer i que encara podem evolucionar molt més com a ciutat.

GEMMA ARISTOY és regidora d'ERC-MES