Un Programa de govern per ser útil a la ciutadania de Sant Cugat


  • Comparteix:

bernat.picornell

Bernat Picornell

Número 2 de la candidatura d'ERC


Publicat: el 21/mar/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat dimarts 7 de març acabava el procés de participació que ERC Sant Cugat va iniciar el passat mes d'octubre de 2022. L'objectiu del procés era que la ciutadania santcugatenca tingués oportunitat d'aportar totes aquelles idees i propostes per al Sant Cugat del futur i així poder elaborar el programa electoral amb el que Esquerra ens presentarem a les eleccions municipals del 2023 per revalidar Mireia Ingla com a alcaldessa.

Ho hem fet a tres nivells: El primer en les paradetes, arreu de sant Cugat, on la ciutadania podia venir directament a parlar amb nosaltres i exposar els seus neguits i les seves idees; A través de la web ideesxsantcugat.cat, on hem reunit a hores d'ara més de 400 propostes i, finalment, nou trobades presencials on hem debatut de temes com la cultura, l'urbanisme, la salut i el benestar social, l'educació, l'administració i el bon govern, l'esport, l'habitatge, el medi ambient, la sostenibilitat, la mobilitat, empresa i comerç, i, finalment la gent gran. Totes elles amb gran participació d'entitats i persones vinculades a cada una de les temàtiques.

Fruit de tot aquest llarg procés participatiu de gairebé 6 mesos, n'ha sortit un projecte de programa electoral amb més 800 propostes que serà aprovat per la militància d'Esquerra properament.

Aquests darrers 4 anys el govern de la ciutat ja ha tingut per objectiu començar a posar al dia la ciutat i impulsar moltes noves polítiques, però amb això no n'hi ha prou. Som conscients que queda molta feina per fer i constantment sorgeixen idees, propostes o qüestions per millorar, perquè Sant Cugat és una ciutat viva i dinàmica. No ens conformem amb la feinada feta aquests anys, en volem més.

Així doncs, disposarem d'un programa de govern amb potencialitats per treballar pel present de la ciutat, donar respostes a la ciutadania, per garantir la qualitat de vida que actualment gaudim, per avançar amb tothom i garantir que ningú n'hagi de marxar, però que posi també les bases del Sant Cugat del futur i l'adapti la ciutat als nous temps.

El programa està articulat a partir de dos eixos:

El primer, reafirmar el present, garantir que la qualitat de vida que tenim a Sant Cugat estigui a l'abast de tothom. I no només per a la gent que s'ho pugui permetre. No pot ser que l'èxit de Sant Cugat repercuteixi sobre les persones que no disposen de la capacitat adquisitiva necessària i hagin de marxar per aquest motiu. Volem un Sant Cugat per a tothom i que ningú es quedi enrere.

El segon, la força de Sant Cugat i la nostra aposta de Futur: modernitzar la ciutat i adaptar la fórmula del sistema urbà de Sant Cugat a les noves realitats d'aquest segle XXI: eficiència energètica, menys fum, la naturalització de la ciutat, etc.

En resum, un programa pensat per reafirmar qui som, actualitzant la ciutat i la seva qualitat de vida als nous temps i al segle XXI i que aquesta millora arribi a tothom.

BERNAT PICORNELL és el número 2 de la candidatura d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.