Els joves som útils en la política


  • Comparteix:

francesc.aguila

Francesc Aguilà

Número 5 a la candidatura del PSC


Publicat: el 22/mar/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Com a joves estem acostumats a sentir, sobretot per gent més gran, que tenim molts anys al davant per aconseguir els nostres propòsits i que tinguem paciència que les oportunitats laborals arribaran. Raó no els falta, però l'edat ha de ser un motiu de discriminació a l'hora de donar-te oportunitats? En el meu parer, no.

Estem acostumats a viure en un món molt planificat i poc flexible, on amb 20 anys has de ser universitari, als 30 has d'estar casat, als 40 amb una llar i una família i finalment als 65 t'has de jubilar. Cal canviar aquests estereotips, ja que en un món cada vegada més globalitzat i interconnectat aquestes seqüències de l'edat no haurien de ser realitzades de manera ortodoxa.

Quan juntes les paraules joves i política ens venen al cap persones que pertanyen a les joventuts polítiques dels partits o que participen en moviments socials. És important que els joves participin en política per aportar la seva mirada jove als problemes. És molt probable que a l'hora de planificar, organitzar o gestionar un projecte dues persones de diferents edats tinguin visions variades. És una cosa que no ens ha d'espantar, ja que les dues persones ho estan plantejant de la millor manera possible perquè aquell projecte sigui eficaç.

La utilitat dels joves en la política està majoritàriament per aportar nou coneixement, noves maneres de gestionar adequades al món contemporani. Per evitar caure en falses promeses i ser curosos i responsables amb la manera de dir i de fer.

Des de la Joventut Socialista de Catalunya a Sant Cugat posem en el centre les preocupacions de la ciutadania i com donar-hi resposta. És per això que participem activament amb el PSC per realitzar el millor programa possible per a la nostra ciutat. Com a joves no només tenim propostes en matèria de joventut, sinó també per habitatge, salut, esports, serveis socials i seguretat, perquè són temes que també ens afecten en el nostre dia a dia i en els nostres familiars i amics. Cal deixar d'estigmatitzar la paraula "jove" i no apartar-la de les polítiques generals de la ciutat, ja que també ens afecten els problemes de la resta d'habitants.

Ser jove i participar en política significa un gran esforç i sacrifici, ja que t'exposes públicament i li dediques temps de la teva vida.

Hi ha persones que valoren molt positivament que els joves agafin responsabilitats en el món de la política, ja que consideren que som el futur però també el present. Cal trencar estereotips i apostar per la gent jove, no només com un eslògan sinó com una manera de representar un sector de la societat que té els seus reptes, problemes i que pot aportar una mirada jove en les institucions.

FRANCESC AGUILÀ és el número 5 a la candidatura del PSC, membre de l'executiva socialista local i secretari de política municipal de la JSC de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.