Srs. del Tripartit, els santcugatencs no som idiotes!


  • Comparteix:

josep.maria.valles

Josep Maria Vallès

Regidor i portaveu de Junts per Sant Cugat


Publicat: el 3/abr/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ja n'hi ha prou de tripartit a Sant Cugat, el balanç no ha estat satisfactori. I consti que no ho dic només jo, ho recull també l'enquesta que el mateix Ajuntament encarrega cada sis mesos: mai un govern de l'Ajuntament de Sant Cugat havia estat tan poc valorat com el govern tripartit que tenim des de fa quatre anys a la nostra ciutat. Per tant, són dades objectives, no sensacions.

I això és fruit senzillament de la mala gestió realitzada en aquest mandat. La ciutat està més bruta i menys cuidada, han fet poc habitatge públic (només el que restava programat del mandat de les alcaldesses Mercè Conesa i Carmela Fortuny), han empitjorat la mobilitat (Francesc Moragas, Quatre Cantons, rotonda 'Hipòdrom', Lluís Companys...), han proposat construir torres de dotze plantes de pisos en zona industrial, han augmentat la llista d'espera de concessió de llicències urbanístiques (al centre del poble hi ha un projecte que fa 36 mesos que espera llicència), el Teatre-Auditori (encara sense director) continua perdent espectadors i patrocinadors, el teatre de la Unió continua tancat, no han fet cap nou pavelló esportiu, han llençat el projecte i subvencions per fer la necessària nova biblioteca central de Sant Cugat, no han fet res per tenir una nova residència de gent gran i casal d'avis públic, estan deixant morir els cinemes de Sant Cugat, l'esperat centre cívic 'Villa Montserrat' de l'avinguda de Cerdanyola ni està ni se l'espera, el conjunt monumental del Monestir de Sant Cugat continua sense cap mena de protecció, no han augmentat els punts de recàrrega per a vehicles elèctrics...

Per no parlar de la nefasta gestió econòmica de l'Ajuntament o dels milers de milers d'euros de l'erari públic que s'han gastat per vendre fum parlant del Sant Cugat del futur, o editant guies de serveis municipals i enviant-les a corre cuita a totes les cases, o fent càterings de croquetes i canapès per presentar projectes no executats. No han sabut gestionar el present i tenen el valor de parlar del futur. A mi em cauria la cara de vergonya! Es deuen pensar que els santcugatencs som idiotes.

El mínim que ha de fer un Ajuntament és mantenir l'espai públic, les voreres, els carrers i places, el mobiliari urbà, l'enllumenat, etc. I això s'ha de fer sempre. Perquè si no es fa un constant manteniment de la ciutat, aquesta es deteriora. Per tant, no serveix de res posar-se a asfaltar o arranjar voreres només a quatre mesos de les eleccions municipals. Bé, sí, serveix perquè la gent es pregunti indignada: "Ara s'hi posen??".

Imagino que posar-se a governar tres forces com ERC, PSC i CUP no haurà estat fàcil. De fet, ens ho han demostrat. Ha estat un experiment que no ha funcionat i que, malauradament, Sant Cugat ha patit. Un experiment que ens ha dut a retrocedir en molts àmbits, i això és imperdonable. Aquesta ciutat ja no és el que era.

A l'Ajuntament de Sant Cugat no hi ha lideratge polític ni tècnic. Ho ha constatat la ciutadania i ho constaten els treballadors municipals. No hi ha rumb.

Però el pitjor de tot, i no em cansaré de dir-ho, és que aquest govern tripartit NO escolta. I això és el pitjor que pot fer l'administració pública que està més a prop de la ciutadania. No hi ha empatia, no escolten a la gent. I si no escolten a les persones, entitats o col·lectius que pateixen els problemes en primera persona, aleshores és impossible que les decisions siguin gaire encertades.

JOSEP MARIA VALLÈS és regidor i portaveu de Junts per Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.