No val a queixar-se i renegar, ara toca pensar, valorar i preparar-se per actuar

Robert Savé

Robert Savé


Publicat: el 9/abr/23
Opinió| Columnes

Mostrar el descontent vers el que passa, la desconfiança respecte de qui ho gestiona, i recel a les proclames més o menys lluïdes, que ens fan arribar les diferents opcions polítiques, és comprensible i normal.

Ara bé, pot ser no lògic només queixar-se i renegar en públic, sigui en i pel mitjà que sigui, primer perquè no és efectiu, i segon, perquè aquesta difusió indiscriminada, en el millor dels casos simplement molesta, i en el pitjor, des o mal informa de fets i persones.

És important recuperar el molt que sabem i els molts i moltes que saben, per així informar-nos, valorar i actuar de paraula i obra.

Segur, que a cadascuna i cadascun de nosaltres ens agradaria altres coses i situacions, però aquestes són com són, per una extensa, variada munió de circumstàncies, ponderades per l'espai i temps. Però no és justificació, del que ens sembla injustificable, és simplement la seva descripció.

També és important assumir que determinades actuacions polítiques, poden no agradar, però responen sempre, o gairebé, a un joc de pactes per la governabilitat, junt amb un marc legal, que protegeix fets i accions. Un cop està clara aquesta descripció, és igualment clar que les lleis i les idees polítiques que les promouen, es generen en seu parlamentària, on tothom és sobirà i responsable per fer-les i canviar-les.

S'està en temps electoral municipal, en el que és important que no enganyin amb canvis de visió, de perspectiva estat/país/diputació/AMB/municipi, el d'ara és un i clar temps d'eleccions per a l'Ajuntament, en el qual es poden fer polítiques per les persones i el municipi en i amb elles.

Cada persona és un vot i cadascun d'aquests, una responsabilitat compartida en pensament i acció per als propers quatre anys.

Hi ha vies de participació, de queixa i de reivindicació. Aprofitem-les totes i en paral·lel treballem per engrandir-les i millorar-les.

En política es delega responsabilitat de gestió, res més, no es delega poder, ni força, ni intel·ligència, ni sentit comú, això sempre és de tothom. Posem-ho, doncs, al servei de tots les veïnes i veïns, per solidaritat, o tant sols per egoisme, a qui no li sembli adient la solidaritat i empatia.

Només aplegats podrem afrontar positivament els reptes de la vida en el municipi, valorem-ho, no totes les opcions polítiques estan pensant més enllà d'elles mateixes.

Després no val a queixar-se i renegar, ara toca pensar, valorar i preparar-se per actuar.

ROBERT SAVÉ és membre del Consell de Ciutat de Sant Cugat