Un nou futur per Sant Cugat


  • Comparteix:

francesc.duch

Francesc Duch

Portaveu del grup municipal d'ERC-MES


Publicat: el 9/mai/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest dimecres se celebra el darrer Ple Municipal ordinari d'aquest mandat, i dos dies després començarà la campanya electoral de les municipals que ens ha de determinar qui governarà Sant Cugat els propers quatre anys.

Han estat quatre anys molt intensos i engrescadors, que recordarem pels dos anys de pandèmia i de la crisi conseqüent, que va truncar en certa manera l'impuls inicial i els projectes que teníem en marxa.

Malgrat tot, el balanç que fem és altament positiu.

Primerament, hem pogut trencar una inèrcia de 32 anys d'un estil d'administrar la ciutat instal·lada en la desídia i el conformisme, sense ambició i en el deixar fer. Una època d'inèrcies en què no hi va haver mirada estratègica i el futur no va ser una prioritat. No adequant la ciutat, simular, mirar cap a un altre costat, no fer res, no prendre decisions per no desgastar-se i no parlar clar per no definir-se. Créixer sense control, deixant que sigui el mercat i els interessos particulars que decideixi el creixement. Seguint expulsant població i negant el futur pels nostres fills i filles i la nostra gent gran.

Hem pogut iniciar les bases del que ha de ser el Sant Cugat del futur. Hem començat a implementar projectes i iniciatives que feia molts anys que eren necessàries. Ara queda culminar-ho. Cal continuar amb el projecte de futur il·lusionant que el govern de Mireia Ingla, com a alcaldessa, vam iniciar el 2019.

Un futur que, partint de la força que ens dona Sant Cugat com a ciutat, pretén posar al dia la fórmula que ens identifica i ens fa ser com som. Actualitzant constantment els seus ingredients i sabent-los combinar en la seva justa mesura. Parlem de l'accés a un habitatge assequible; d'espais verds; de qualitat de l'aire; de mobilitat sostenible, saludable i segura; d'estar i de sentir-nos segurs; de nous i renovats equipaments culturals, esportius, educatius, administratius i sanitaris de proximitat; d'atenció a la gent que més ho necessita, l'ús de la tecnologia... I tot plegat en el marc del consens i les aliances amb les associacions, amb els agents socials, econòmics, i la ciutadania en general. Això també és essencial per seguir avançant, perquè forma part del nostre ADN com a Esquerra. Entenem que la gestió municipal s'ha de fer sempre al costat de la gent.

FRANCESC DUCH és tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge i portaveu del grup municipal d'ERC-MES



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.