El Sant Cugat que volem que avanci


  • Comparteix:

pere.soler

Pere Soler

Primer tinent d'alcaldia i cap de llista del PSC


Publicat: el 10/mai/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 2019 va haver-hi un canvi de govern a Sant Cugat. El PSC va prendre una decisió de responsabilitat, posant punt i final als més de 30 anys de polítiques de dretes, que debilitaven els serveis públics i la protecció social, augmentant els dèficits en una mala estratègia i planificació de la ciutat per afrontar el seu creixement exponencial, augmentant la desigualtat i afavorint l'expulsió de milers de joves i famílies nascudes a la ciutat. La seva gestió va col·lapsar el centre de cotxes i contaminació, establint noves àrees vianantitzades sense preveure el trànsit rodat, aprovant un pla de mobilitat sabent que no es podria dur a terme, fomentant un model de ciutat poc sostenible i amb mal acabats, voreres aixecades per les arrels dels arbres, carrils bici sense connexió, enllumenat insuficient i la majoria dels contractes de manteniment de ciutat caducats o mal dimensionat per la creixent ciutat. Un lloc exclusiu pels seus votants, i emmirallats per un efecte crida dels 'seus', sacrificant a la gent que hi vivia i que hi va néixer, i sense tenir les noves generacions. Per això el PSC va voler fer un gir de 180 graus en les polítiques públiques per a tothom i amb tothom.

Durant aquests darrers quatre anys des de l'Ajuntament els i les socialistes hem volgut fer una aposta clara per la sostenibilitat, per a la generació de noves i netes energies als edificis municipals, potenciant una mobilitat sostenible, la millora del transport públic i útil, així com l'ordenació de l'espai públic des d'una altra mirada, arranjant parcs, jardins, voreres i asfaltant carrers amb una forta inversió de prop de quatre milions d'euros. Però hem de continuar treballant, modernitzant les infraestructures que cada dia utilitzem com a veïns i veïnes en el nostre dia a dia, i aquesta serà la meva prioritat al capdavant del govern de la ciutat.

Hem treballat intensament per potenciar la capacitat innovadora de Sant Cugat, amb millorar l'atracció de talent, i la implantació de noves empreses, així com continuar millorant les dades d'atur fins als seus mínims històrics, potenciant les polítiques actives d'ocupació de la mà de drets socials per detectar aquelles situacions de vulnerabilitat que siguin sensibles a sortir d'un sistema assistencialista a una ocupabilitat digna. Estarem al costat de les empreses, i fent seguiment per ajudar-les al seu creixement i consolidació, millorant la seva eficiència i competitivitat i apostant per la formació continuada per totes i tots els treballadors que volen millorar les seves condicions laborals, desenvolupant el pacte per l'ocupació digna i de qualitat.

Continuarem estant al costat de la comunitat educativa, perquè el futur dels nostres fills i filles és clau per a un desenvolupament sa i equilibrat de la nostra societat, són les generacions que han de transformar la societat amb noves capacitacions, una nova societat digital plena, i hem de preparar el terreny per avançar tecnològicament, també com a administració, estan ametents a les oportunitats que ens ofereix l'Estat amb els 'Plan de Recuperación Transformación y Resiliencia' provinents dels fons europeus Next Generation EU. Volem formar a ciutadans lliures, cultes i amb esperit crític i innovador per a afrontar els nous reptes. Invertir en els equipaments educatius serà una de les prioritats que tindré si soc alcalde, proposant uns plans de manteniment i transformació específic de mandat per a les escoles públiques.

El PSC concebem la ciutat amb la seva gent, amb la ciutadania, i per això treballarem les polítiques públiques centrades en les persones, que tinguin accés a uns serveis públics de qualitat, accessibles, àgils i que responguin a les seves necessitats. Treballarem perquè tothom que ho necessiti, perquè trobi en l'Ajuntament un aliat per a desenvolupar el seu projecte personal de vida.

L'Ajuntament som totes i tots. Soc conscient que molta gent i moltes empreses depenen de l'agilitat i proximitat de l'administració a l'hora de resoldre els seus problemes. És per això que volem millorar la governança, la gestió pública, la transparència i la comunicació amb el conjunt de la ciutadania per alinear l'organització amb el que la ciutadania espera de nosaltres: un suport essencial en cas de necessitat.

Vull que Sant Cugat Avanci, comptant amb tothom i sense deixar a ningú enrere. Amb tu Sant Cugat avança!

PERE SOLER és primer tinent d'alcaldia i cap de llista del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.