Els nostres drets perillen


  • Comparteix:

marco.simarro

Marco Simarro

Regidor electe de la CUP


Publicat: el 1/jun/23
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És un fet que l'abstenció és la guanyadora i que hem patit molt més les forces d'esquerres. La desafecció general ens ha passat factura i caldrà estudiar bé què ha passat i com tornar a connectar amb els sectors socials que ens han donat suport en el passat.

Ara bé, l'hegemonia convergent, representada per Junts, ja no és tal a la ciutat. Aquesta llista porta perdent suports les darreres eleccions i, enguany, han caigut també en nombre de vots. La ciutat i el seu model segueixen en disputa i estem disposats a lluitar-ho.

Davant de la nova composició del plenari municipal, on l'alcaldia estarà en mans de Junts per Sant Cugat i, per tant, liderarà el govern en solitari o amb suports, la CUP volem alertar sobre el més que probable retrocés en drets que patirem a Sant Cugat.

Front aquesta situació, la CUP plantejarem una oposició ferma i tenaç. Hem estat al govern de la ciutat, hem impulsat polítiques socials com mai i fiscalitzarem l'activitat del nou govern. Denunciarem cada euro de menys i cada recurs retallat a la població.

Parlem dels ajuts a l'escolaritat, el complement a les beques menjador, el servei d'odontologia i oftalmologia per persones en situació de vulnerabilitat, el punt d'assessorament al lloguer, l'atenció al sensellarisme, l'augment de recursos al SIAD i al SAI LGBTI, el punt d'acompanyament digital, les polítiques per a la gent gran i una llarguíssima llista de polítiques engegades amb l'objectiu de garantir vides dignes als veïns i veïnes de Sant Cugat.

També volem fer una crida a la població a defensar aquests avenços. Han estat 4 anys de dedicació per transformar i capgirar les polítiques socials i d'augment de recursos en moltes àrees que nodreixen els serveis d'atenció a les persones. Ho hem fet des de la convicció que la institució s'ha de posar al servei dels interessos de les classes populars i, per tant, ha de garantir els drets de la gent.

Ara bé, som plenament conscients que els drets es guanyen col·lectivament. Nosaltres hem estat garantia d'això durant aquests 4 anys des del govern de la ciutat. Però sabent que no podem esperar-ho tot dels governants, fem una crida a la població i la societat organitzada a defensar col·lectivament aquests avenços, a defensar els nostres drets!

MARCO SIMARRO és regidor electe de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.