Ara més que mai, seguim

Bernat Picornell


Publicat: el 7/jun/23
Opinió| Columnes

És evident que aquests resultats de les darreres eleccions municipals no van ser els que esperàvem. No només per haver perdut l'alcaldia i no haver sumat encara més vots les forces d'esquerra, sinó per l'entrada de l'extrema dreta per primer cop a l'Ajuntament. Està clar que no ens hem sabut explicar, no hem estat capaços de motivar a la ciutadania de què anés a votar. En el fons l'abstenció ha estat la gran guanyadora el 28 de maig.

Vull, en primer lloc, expressar el meu agraïment a les 4.769 persones que van dipositar la seva confiança en el nostre projecte.

Han estat quatre anys apassionants i il·lusionants en els quals crec que, malgrat les dificultats, hem aconseguit canviar la inèrcia dels 32 anys anteriors.

Hem aconseguit posar a la primera línia del debat la qüestió de la necessitat d'habitatge assequible i de lloguer: hem aprovat un pla d'habitatge amb l'horitzó 2030. Hem posat en primer pla l'emergència climàtica i la sostenibilitat. Hem impulsat un Sant Cugat inclusiu i per a tothom on ningú es quedi enrere per qüestions econòmiques, d'origen o de gènere.

Hem tancat una etapa i en comença una altra: Hem fet molta feina, i ens queda molta més per fer. Defensarem la feina feta i els valors que representen com a base per la construcció del Sant Cugat del futur. Defensarem que continuï el projecte de ciutat que hem començat a edificar: La ciutat moderna i inclusiva, que s'adapta a les realitats i necessitats del segle XXI. Una ciutat a la mida de les persones, verda i equilibrada, social i territorialment. Defensarem les polítiques que concerneixen especialment a la població més desafavorida a fi que ningú es quedi enrere.

Un altre element que ha sorgit de les darreres eleccions ha estat també l'entrada de forces de dreta extrema i d'extrema dreta. És un element que ens preocupa molt: serem bel·ligerants contra els seus discursos d'odi i de confrontació.

Aquesta amenaça planeja ara de nou amb la convocatòria d'eleccions generals. L'antídot davant de la dreta i l'extrema dreta espanyoles és Esquerra Republicana. Assumim les eleccions espanyoles des de la defensa del nostre país.

Finalment, vull manifestar que tenim un gran partit, fort i cohesionat. Tenim un molt bon equip, amb persones preparades i tenim el compromís de seguir treballant al costat de la gent, amb l'objectiu de satisfer les seves necessitats. Volem ser útils i ho serem.

BERNAT PICORNELL és número 2 de la llista d'ERC