Castellà per decret


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 14/ago/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Realment extraordinari el treball periodístic de Ràdio Sant Cugat mostrant les contradiccions d'algunes escoles de la ciutat amb relació a l'aplicació del decret de la tercera hora de castellà.

ESCOLTA-HO

És el seu deure, certament, però no tots els mitjans d'aquest país el compleixen. El passat 16 d'octubre Ràdio Sant Cugat no es va limitar a informar que totes les escoles públiques de Sant Cugat ja apliquen el decret espanyol, també va recuperar les declaracions que un any enrere havien fet alguns directors escolars i ens va mostrar les seves contradiccions. Tenim el cas d'Anna Fitó, directora del centre Gerbert d'Orlhach, que l'11 de juny de 2007, referint-se a la tercera hora, afirmava: “Al Gerbert d'Orlhac no la faria encara. No crec que, de moment, sigui necessària perquè la llengua més freqüent d'ús encara no és el català”. I un any després, concretament la setmana passada, la senyora Fitó reconeixia: “Ja veníem fent-ho a part de les pròpies hores de llengua castellana. Quan fem la sisena hora, fem uns tallers d'expressió en llengua castellana”. És a dir, que l'any 2007 faltava a la veritat quan deia que la tercera hora no s'aplicava i ara torna a faltar a la veritat quan confessa que sí que ho feien malgrat que, segons les seves pròpies paraules, la llengua més necessitada de reforç és el català. Magnífic.
Arribats aquí, i mentre ens preguntem què pensa fer Esquerra Republicana després que aquest estiu convoqués tots els mitjans de comunicació per fer-los saber que “amb Esquerra al govern no hi haurà tercera hora de castellà”, hem de concloure que el principal enemic del setge que pateix el català no es troba a Espanya sinó a Catalunya. Són catalans, no pas espanyols, els principals artífexs de l'asfíxia de la nostra llengua. Són catalans els qui, revestits de ciutadans del món, estan perpetrant sibil·línament la lenta però inexorable mort de la llengua catalana. L'autoodi és així, només arriba a l'orgasme quan contempla el trist espectacle de la seva autodestrucció.

VÍCTOR ALEXANDRE és periodista i escriptor (columna publicada el 24/10/08)



  • Comparteix:

COMENTARIS

Aquests mestres socialistes del Gerbert d'Orlhac i d'altres centres disfressats de catalanets són pitjor que el PP i Ciutadans. Almenys aquests darrers imposen l'espanyol de cara, no a traïció com el PSC-PSOE.

Jofre. Enviat el 26/oct/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.