Vídeovigilància a Sant Cugat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 23/gen/09
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És curiós. Ara fa només dos mesos, el regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell, en declaracions a Ràdio Sant Cugat, deia que la instal·lació de càmeres de videovigilància no era prioritària i que la idea quedava aparcada indefinidament.

ESCOLTA-HO

De sobte, però, dos mesos després, ha canviat de parer i ens ha anunciat que no, que les càmeres passen a ser prioritàries i que seran una realitat aquest mateix 2009. A mi personalment no em sembla gens malament la instal·lació de càmeres per controlar el trànsit als districtes. Al contrari, crec que és una bona mesura per reprovar comportaments incívics al volant.

Però trobo altament perillós l'ús de càmeres al casc antic de la ciutat per observar els vianants amb el pretext de la seguretat ciutadana. És molt greu i molt propi d'una ideologia reaccionària la fiscalització dels moviments de les persones quan són al carrer. És pel seu bé, ens diu el regidor Xavier Martorell. Però aquesta és la coartada. En nom de la seguretat, es retallen els drets individuals i es dóna cobertura legal a allò que no és res més que un atemptat a la llibertat de les persones.

El senyor Martorell ens dirà que qui es comporti bé no ha de témer res, però aquesta no és la qüestió. Estem parlant del carrer, un espai obert en el qual cap autoritat policial no té dret a violar l'anonimat de ningú ni a coaccionar-ne el comportament per mitjà d'una càmera. Té gràcia que l'invent sigui del regidor Xavier Martorell, a qui en el decurs de la passada Festa Major, l'Assemblea de Joves de Sant Cugat va lliurar el premi de Botifler de l'Any 2008 per votació popular. Un polític com ell, obsedit amb la seguretat, seria més feliç espiant una presó que no pas una ciutat, allà podria desenvolupar plenament la seva passió per la videovigilància de les persones.

VÍCTOR ALEXANDRE
Escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.