L'espectacular creixement de Cugat.cat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 22/gen/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La paraula és 'espectacular'. És espectacular el creixement que ha experimentat l'audiència de Cugat.cat en l'últim mig any. Segons dades de l'Oficina de Justificació de la Difusió (OJD), aquest portal multimèdia ha crescut un 70% en els darrers sis mesos tot mantenint el grau de penetració sobre la població santcugatenca per damunt del 20%.

ESCOLTA-HO

Hem de sentir-nos orgullosos d'aquestes xifres, perquè en molt poc temps s'ha aconseguit el que no havia estat possible durant molts anys. Em refereixo al fet que Sant Cugat tingués una presència significativa a la xarxa a través de la qual pogués projectar-se a l'exterior. Dic ?exterior? en el sentit que ens equivocaríem si penséssim que els únics consumidors de Cugat.cat a la xarxa són santcugatencs. Ho són en bona mesura, certament, però també n'hi ha de fora, especialment mitjans de comunicació generalistes a la recerca d'informacions locals rigorosament contrastades i elaborades.
Parem atenció en la progressió. El passat mes de setembre, Cugat.cat tenia 12.500 usuaris, una penetració en la societat santcugatenca del 16% i 26.000 visites que van accedir a 70.000 pàgines. A l'octubre, el nombre d'usuaris va pujar a 15.000, la penetració a un 18%, les visites a 30.500 i les pàgines visitades a 84.000. I pel que fa al novembre i al desembre, la mitjana va ser de 17.000 usuaris, una penetració del 20%, un índex de 33.000 visites i un volum de pàgines vistes proper a les 90.000. Realment espectacular.
'I això com s'explica?', em preguntava una persona no fa gaire en parlar d'aquest tema. Doncs podem donar-hi moltes voltes i elaborar diverses teories, però totes, totes, ens portaran a una mateixa conclusió. La conclusió que res d'això no seria possible sense el compliment de tres requisits bàsics: entusiasme, rigor i professionalitat.

VÍCTOR ALEXANDRE és periodista i escriptor



  • Comparteix:

COMENTARIS

Te n'oblides la més important: molts diners que paguem tots i totes els santcugatencs.

Miquel. Enviat el 22/gen/10


Miquel, per què no fas un article tu parlant de diners en lloc de fer-hi afegitons als altres? L'entusiasme, el rigor i la professionalitat són un factor humà, no econòmic. Hi ha gent que guanya molts diners i no serveix per a res. Només cal mirar els polítics que governen Catalunya entre els quals probablement hi ha els teus.

Esteve. Enviat el 22/gen/10


Jo crec que són diners ben gastats! Tenim uns mitjans de comunicació públics moderns, innovadors i plurals. Hauríem de sentir-nos orgullosos de Cugat.cat com a santcugatencs. S'ha de ser una mica sectari per no veure-ho...

Ferran. Enviat el 22/gen/10


Una mica sectari no, s'ha de ser molt sectari per atacar sense miraments la bona feina i professionalitat dels periodistes de Cugat.cat. I tot per electoralisme pur i dur. Darrerament la demagógia del PSC sobrepassa els límits del que és acceptable. Que es preocupin de fer uns mitjans plurals i independents als municipis on governen i que no facin el ridícul allà on les coses es fan bé.

Marc. Enviat el 22/gen/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.