L'espectacular creixement de Cugat.cat

Victor Alexandre


Publicat: el 22/gen/10
Opinió| Columnes

La paraula és 'espectacular'. És espectacular el creixement que ha experimentat l'audiència de Cugat.cat en l'últim mig any. Segons dades de l'Oficina de Justificació de la Difusió (OJD), aquest portal multimèdia ha crescut un 70% en els darrers sis mesos tot mantenint el grau de penetració sobre la població santcugatenca per damunt del 20%.

Escolta-ho

Hem de sentir-nos orgullosos d'aquestes xifres, perquè en molt poc temps s'ha aconseguit el que no havia estat possible durant molts anys. Em refereixo al fet que Sant Cugat tingués una presència significativa a la xarxa a través de la qual pogués projectar-se a l'exterior. Dic ?exterior? en el sentit que ens equivocaríem si penséssim que els únics consumidors de Cugat.cat a la xarxa són santcugatencs. Ho són en bona mesura, certament, però també n'hi ha de fora, especialment mitjans de comunicació generalistes a la recerca d'informacions locals rigorosament contrastades i elaborades.
Parem atenció en la progressió. El passat mes de setembre, Cugat.cat tenia 12.500 usuaris, una penetració en la societat santcugatenca del 16% i 26.000 visites que van accedir a 70.000 pàgines. A l'octubre, el nombre d'usuaris va pujar a 15.000, la penetració a un 18%, les visites a 30.500 i les pàgines visitades a 84.000. I pel que fa al novembre i al desembre, la mitjana va ser de 17.000 usuaris, una penetració del 20%, un índex de 33.000 visites i un volum de pàgines vistes proper a les 90.000. Realment espectacular.
'I això com s'explica?', em preguntava una persona no fa gaire en parlar d'aquest tema. Doncs podem donar-hi moltes voltes i elaborar diverses teories, però totes, totes, ens portaran a una mateixa conclusió. La conclusió que res d'això no seria possible sense el compliment de tres requisits bàsics: entusiasme, rigor i professionalitat.

VÍCTOR ALEXANDRE és periodista i escriptor