Vic


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 30/gen/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Cal que les opinions siguin clares. Tant si parlem del suport a la supresió o no de les corrides de toros o del debat generat a partir de proposta de delació de l'Ajuntament de Vic als immigrants en situació i•legal. Sobre els toros, emplaçar-vos al meu bloc. Sobre el segon tema estic en contra que els ajuntaments delatin a la policia estatal a les persones immigrades sense permís de residència. Per què?

Primer. És il•legal no atendre la petició d’empadronament. Segon. És contrari al principi d’universalització de serveis públics com sanitat i educació. Tercer. Les polítiques lligades al control de padró i immigració han de ser caire general: un municipi no és una illa.
Ara bé, aquest tema ha posat sobre la taula un debat que cal abordar. Un debat de caire estructural sobre com s’amplia l’edifici del benestar sense retallar les prestacions als antics beneficiaris i també sobre qui ho paga. Cal establir unes normes procedimentals (a tots els ajuntaments) que evitin la comissió de fraus com la compra-venda d’autoritzacions d’empadronament per part dels llogaters i els pisos pastera. Cal també més inspeccions municipals sobre la quantitat i condicions dels empadronats en un pis, i lluitar contra les seves causes: màfies i explotació empresarial dels 'il•legals'.
Per últim, cal que les administracions competents no traslladin als ajuntaments la resolució dels problemes dels quals no tenen capacitat legal i no disposen de recursos.
FERRAN VILLASEÑOR és primer secretari del PSC





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.