La grandesa cívica del vot

Victor Alexandre


Publicat: el 5/mar/10
Opinió| Columnes

Avui, aquesta columna, té caràcter d'agraïment perquè, per bé que la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació ja no existeix, en haver cobert l'objectiu pel qual va ser creada, és a dir, la celebració de la consulta sobre la independència el passat 13 de desembre, el Premi Ciutat de Sant Cugat que ha obtingut ha estat un magnífic regal.

Escolta-ho

És un Premi que la Plataforma l'entén com un reconeixement a l'esforç entusiasta, generós i desinteressat dels 500 voluntaris que la van fer possible, a les entitats que van cedir el seu local en qualitat de seu electoral, com ara el Club Muntanyenc, l'Escola d'Arquitectura, Odó Art, l'Ateneu, el Terra Dolça, El Club de Mira-sol i Can Cadena i als milers de santcugatencs que aquell dia van exercir el seu dret a decidir anant a votar.
I en això no s'han de fer distincions entre els que van votar sí, els que van votar no i els que van votar en blanc, perquè tots ells, amb la seva acció, van enfortir la grandesa cívica del vot i van donar una lliçó de convivència i de respecte per l'opinió dels seus conciutadans. Els pobles que no sotmeten les seves causes al veredicte de les urnes estan condemnats a viure amb elles tota la vida. No hi ha llibertat sense el dret de fer-nos les preguntes més difícils. Un poble que decideix és un poble lliure, i el passat 13 de desembre Sant Cugat va exercir aquest dret i va respondre sí a la independència de Catalunya. Moltes gràcies a tots.

VÍCTOR ALEXANDRE és periodista, escriptor i portaveu de la Plataforma Santcugatenca per a l'Autodeterminació, entitat ja dissolta