Els nous (vells) censors


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 13/mar/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Diu una vella dita que qui no té feina el gat pentina. Deu ser per això que el Partit Socialista i el Partit Popular no sols han criticat que s'hagi concedit un Premi Ciutat de Sant Cugat a la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació, sinó que s'han servit d'ella per aconseguir unes engrunes de quota mediàtica. Es veu que tot s'hi val per tal de fer campanya.

ESCOLTA-HO

Fins i tot la pèrdua del sentit del ridícul. Això explica que hagin continuat atiant la polèmica quan algú els ha recordat que només els totalitaris estan en contra del dret de decidir dels pobles i que la consulta de Sant Cugat va ser una lliçó de civisme i d'actitud democràtica davant la vida.

Afirmen socialistes i populars -quina magnífica parella que fan, per cert- que uns i altres no són el mateix, ja que els primers es declaren 'federalistes'. Francament, que lletja és la mentida. Si volen que algú se'ls cregui, el primer que han de fer és eliminar l'article 145 de la Constitució espanyola. El recorden? És l'article que diu: 'En cap cas no s'admetrà la federació de Comunitats Autònomes'. Ho dic perquè és ben curiós que un federalista estigui en contra de les federacions. Sembla un atemptat contra la intel·ligència, oi?

El Partit Socialista fins i tot s'ha permès censurar el meu discurs al recollir el premi qualificant-lo de polític. Doncs sí, el meu discurs va ser polític perquè la consulta era política. Però qui va promoure la consulta no van ser pas els partits polítics, sinó la societat civil. La mateixa societat civil que els socialistes menyspreen criticant el premi.

Potser s'estimarien més que, com en els temps en què dalt d'un escenari no es podia dir res que fos polític, els premis els guanyessin sempre 'els amics del macramé'. Amb tot, cal donar-los les gràcies per mostrar-se tan aclaridors. És molt eloqüent que aquells que quan hi havia en Franco anaven als concerts de Lluís Llach i Raimon a reivindicar la llibertat d'expressió siguin els mateixos que ara volen regular què pot dir i què no pot dir una persona dalt d'un escenari. Encara que només hi pugi per recollir un premi.

VÍCTOR ALEXANDRE
va ser portaveu de la Plataforma Santcugatenca per a l'Autodeterminació, Premi Ciutat de Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.