Càmeres de videovigilància, un joguet electoralista


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 4/mai/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El 21 de desembre de l'any passat la Junta de Govern Local va aprovar la inclusió de una partida de 479.000 euros en concepte de 'Desenvolupament i implantació de sistemes d'informació de seguretat ciutadana amb incorporació de sistemes de vídeo i instal·lació d'una antena de banda ampla a l'edifici de l'ajuntament' als projectes que Sant Cugat presentava dins de les inversions FEOSL amb un total de 8.245.780 euros. Aquests 479.000 euros es destinaran a la instal·lació de 13 càmeres de vídeovigilància a l'eix comercial que va des de la plaça d'Octavià fins a l'estació dels Ferrocarrils Catalans.

Com ja és habitual, aquesta decisió la pren unilateralment l’equip de govern sense consensuar formalment amb entitats i associacions ni tampoc amb als partits de l’oposició negant-los fins i tot la seva discussió en un ple. Tampoc s’explica bé als comerciants de l’eix comercial. Jo, personalment, ho he preguntat a quatre comerços i, encara que en principi no hi estan en contra, preferirien més presència policial al carrer per creure-la més efectiva.
En les Comissions Informatives de Seguretat se’ns nega, als regidors d’aquesta àrea, la informació sobre el nombre de delictes que es produeixen a l’eix comercial i que justificarien la instal·lació de les càmeres. Ho justifiquen dient que els Mossos d’Esquadra no ho permeten, cosa que no és certa.
En un intent de quedar be amb l’oposició ens passen las xifres percentuals comparant els delictes que es produeixen a l’eix en front a la resta de la nostra ciutat. Evidentment dir que en l’eix comercial del centre es produeixen un 70 o 80% dels furts i robatoris, sense quantificar-los ni classificar-los no ens demostra res. La negativa reiterada a donar-nos aquesta informació, com a mínim verbalment, ens confirma que la instal·lació de les càmeres no està justificada.
Davant d’aquesta actitud la meva opinió i la del grup municipal de ICV és absolutament contrària a la instal·lació de les càmeres perquè:
Hi han altres prioritats per invertir els 479.000 euros, per exemple incrementar la policia de barri.
No ens demostren la seva necessitat en base a xifres concretes i reals que ho justifiqui.
Igual que el Sindic de Greuges, creiem que hi ha altres punts de la ciutat on el nivell d’inseguretat és més elevat.
No ens han demostrat que la seva operativa sigui efectiva a partir del moment que un furt quedi registrat.
El control dels monitors, l’estudi dels enregistraments i el seguiment de la incidència pot restar efectius i pressupost per la tasca de la policia de barri.
Es tracta, en definitiva, d’un altre 'joguet' en clau 'electoralista' per un model de ciutat de CIU de dretes i elitista.

JAUME MASSANÉS és regidor d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.