La piscina de Mira-sol, la cançó de l'enfadós

Jaume Massanes


Publicat: el 24/mai/10
Opinió| Columnes

Durant el consell de districte de Mira-sol, que es va celebrar el passat 19 de març, un veí va denunciar que ja feia setmanes que les obres de la piscina de Mira-sol estaven aturades. El president del consell ho va confirmar dient que la UTE, responsable de la construcció, estava quasi en fallida i havia demanat una pròrroga de tres mesos per intentar solucionar els seus greus problemes econòmics que impedien continuar amb el projecte.

Jo mateix vaig preguntar al ple d’aquest dilluns com estava el tema i el regidor Xavier Amador ho va desmentir dient que no era una fallida, sinó que es trobava en un procés d’ampliació de capital. Bé, a la fi és el mateix. Les obres ja fa uns mesos que estan aturades i aquest projecte, tant desitjat per el mirasolencs, està en una situació greu i amb un pronòstic de futur incert.
En aquets moments vull recordar que els veïns de Mira-sol volien simplement una piscina de barri situada al costat del Casal, semblant a la de La Floresta. Ho han estat reivindicant durant molts i molts anys, però l’alcalde Recoder cada cop es superava amb falses excuses dient que a Mira-sol ja existien moltes torres amb piscina o que no hi havia espai suficient al costat del Casal.
La meva opinió personal era que les reivindicacions de la Associació de Veins de Sant Joan li produïen rebuig. Eren el mateixos 'toca nassos' que amb la seva insistència havien aconseguit, entre altres coses, que Mira-sol tingués un Casal en condicions, i això li resultava molest.
El desbloqueig es va produir quan es va urbanitzar el sector de Can Mates. Llavors sí que, seguint el seu model de ciutat impersonal, faraònic i de disseny, van decidir la construcció d’un modern i gran complex de fitness amb piscina que no tenia res a veure amb el que els veïns demanaven.
L’objectiu inicial de l’alcalde era que la piscina no estes a Mira-sol, la seva intenció era col·locar-la dins de Can Mates, però afortunadament es va aconseguir el seu emplaçament en un terreny al costat de la escola Catalunya de Mira-sol i molt a prop del Casal.
El procés va estar ple de entrebancs, aplaçaments, manca d’informació, falta de procés participatiu, problemes amb la primera UTE, la crisis econòmica, etc.
Com a resultat, i després de tants i tants anys, ara ens trobem en una situació molt difícil ja que si la empresa constructora actual abandona el projecte s’haurà d’obrir un altre concurs i reiniciar tot el procés que pot durar tranquil·lament dos o tres anys més.
Per tot això, el grup municipal d’ICV-EUiA i jo personalment ens hem compromès a seguir fent-ne seguiment i estarem amatents a aquest reivindicació històrica del barri.
JAUME MASSANÉS és regidor d'ICV-EUiA