La bandera espanyola a Sant Cugat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 9/jul/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Em va semblar molt encertada la iniciativa de la secció local d'Esquerra demanant al govern municipal de Sant Cugat que la bandera espanyola no onegés al consistori durant la Festa Major. Convergència i Unió s'hi va avenir i la bandera, certament, no va onejar.

Cosa que és d'agrair. I també comparteixo la nova petició d'Esquerra demanant ara que la bandera espanyola torni a ser retirada com a resposta al menyspreu que ha suposat la sentència del Tribunal Constitucional espanyol a l'Estatut. El grup republicà està integrat per independentistes de pedra picada -en dono fe- i són coherents amb els seus principis. A més, tenen raó quan afirmen que després del que ha passat és lamentable que Sant Cugat 'reti lleialtat institucional a Espanya'. Tenen raó, perquè la lleialtat, si més no, ha de ser recíproca. Altrament, només es pot parlar de submissió catalana.

Tanmateix, per donar més força i versemblança a la seva petició estaria bé que la fessin extensiva a les conselleries amb titularitat d'Esquerra. És a dir, que el titular de la conselleria de Governació, per exemple, retiri la bandera espanyola que encara oneja d'ençà que Joan Puigcercós la hi va penjar després que Joan Carretero l'hagués treta. Crec que si ho fan aconseguiran dues coses molt importants: d'una banda, enfortiran de coherència la seva lloable petició; i, de l'altra, faran callar les veus que diuen que aquesta no té cap més objectiu que posar en evidència les contradiccions de CiU. CiU en té moltes, de contradiccions, i tant que sí, però algú podria recordar a Esquerra que demanar a un tercer que faci a casa seva allò que hom no fa a la pròpia també és contradictori.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.