Una altra petita satisfacció com a regidor


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 26/jul/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Finalment i després de deu mesos, en el ple de juliol hem aprovat el reglament del Consell de Seguretat i Convivència de Sant Cugat, com a resultat de la moció institucional que Iniciativa va presentar al ple de setembre passat. No és un punt final.

És a partir d’ara quan hem de començar a treballar des del consell per complir tots els acords de la esmentada moció, entre els que destaquem:

* Millorar la relació de la ciutadania amb els cossos de seguretat ,consolidant una veritable policia de proximitat.
* Incloure objectius estratègics en l’organització i en els mecanismes d’avaluació de la policia local, d’acord amb les ordenances i normatives de la Diputació de Barcelona recollides en el document 'Els drets humans a la ciutat' de data 7 de setembre del 2008. Recordem que aquest document recull, entre altres, l'elaboració o millora constant d’un codi de bona conducta, valoració de capacitats i estudi dels motius de descontentament de la població per adoptar les solucions necessàries.
* També ha de ser una eina de control per el seguiment dels drets inclosos a la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans dels ciutadans.

En definitiva ha de ser l’eina perquè els santcugatencs i santcugatenques (incloent també Valldoreix, no ens oblidem) puguin participar en la presa de decisions en temes de seguretat.

Ara esperem que de manera ràpida es constitueixi el consell i poguem començar a treballar per assolir els objectius marcats. El nostre grup municipal ja avança que el seu compromís de treball serà paral·lel amb el seguiment escrupolós que farem perquè s’aconsegueixin els objectius.

Finalment, i lamentant-ho molt, dir que la nostra abstenció en la votació va ser deguda a que no han estat admeses les al·legacions perquè l’EMD fos inclosa a l’apartat 5.1.c.1 en lloc del 5.1.c.2 i que el seu representant sigui designat per la Presidència.

És veritat que l’EMD no té les competències de seguretat, però té una afectació i una implicació directa perquè entre altres coses, també és una administració. A més, considerem que imposar aquí una acord plenari, és una ingerència en les competències de la Presidència.

Finalment volem fer públic el compromís verbal obtingut personalment amb el Sr. Xavier Martorell perquè un membre de l’equip de govern de Valldoreix i el Síndic de Greuges formin part de la Comissió Permanent.

Jaume Massanés i Papell és regidor d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

COMENTARIS

Una d'aquelles feines que no es veuen però que beneficien els ciutadans.

Joan Serrallonga. Enviat el 26/jul/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.