El retorn de la Setmana del Llibre en Català


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 17/set/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

No era cap secret que la Setmana del Llibre en Català ja no tornaria a Sant Cugat. Des del primer moment es va veure que l'organització utilitzava la nostra ciutat com a mesura de pressió contra l'Ajuntament de Barcelona -que sempre li vénen basques cada cop que veu la paraula 'català' en alguna activitat cultural- pels entrebancs de tota mena que va posar a la continuïtat de la Setmana.

ESCOLTA-HO

Els organitzadors, com és lògic, tenien dret a cercar alternatives i Sant Cugat va ser la ciutat escollida. I, en aquest sentit, la resposta de la gent va ser esplèndida, especialment la dels infants. El problema és que sempre es va amagar que l'escenari santcugatenc seria flor d'un dia i que la intenció era tornar l'any següent a Barcelona. I ja s'ha vist que era així, perquè ha arribat l'edició d'enguany i la Setmana ha tornat a Barcelona.
És d'agrair, això no obstant, que, vist l'èxit espectacular que va tenir la secció de literatura infantil i juvenil, s'hagi trobat la fórmula de mantenir a la ciutat, entre el 15 i el 19 de setembre, aquesta oferta cultural tot coincidint amb la celebració de Barcelona. I això, a banda del suport que hi ha donat el nostre Ajuntament, cal dir que ha estat possible gràcies a les cinc llibreries locals que han agafat el bou per les banyes i han fet realitat que, contra tot pronòstic, la Setmana del Llibre en Català hagi tornat a Sant Cugat.

Víctor Alexandre és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.