Transparència en l'endeutament de l'Ajuntament


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 16/set/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Cal reconèixer que l'equip de comunicació de CiU ha aconseguit treure el debat de l'endeutament municipal fora de Sant Cugat.

ESCOLTA-HO

Els missatges venuts i repetits en diferents mitjans de comunicació sempre cerquen la confrontació amb la Generalitat i l'Ajuntament. Fa pocs dies el govern de l'Estat va anunciar que permetria que els ajuntaments solvents (75% endeutament) poguessin endeutar-se més. L'endeutament 'formal' de l'any 2010 de l'Ajuntament de Sant Cugat actualment és del 84%. Un dels més alts de Catalunya.
Cal fer notar que el govern de CiU ha maquillat els comptes públics imputant ingressos futurs per valor de més de 15 milions d'euros. Com recordaran, l'Ajuntament va rebre, l'any 2009, 15 milions d'euros de l'empresa concessionària de l'aigua (SOREA) que es pagava en quatre anys però que es va gastar quasi tot el 2009 per eixugar el dèficit. I els propers anys, què?
Veiem també amb preocupació la utilització de PROMUSA com a intermediari del deute municipal i empresa pantalla de refinançament bancari d'aquest milionari deute.
La transparència en temes d'endeutament és la mateixa que la d'una rajola de ciment.

FERRAN VILLASEÑOR és primer secretari del PSC i regidor



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.