Homes contra la violència de gènere


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 26/nov/10
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El proper dos de desembre, a dos quarts de vuit del vespre, al vestíbul del Teatre-Auditori de Sant Cugat, tindrà lloc una conferència sobre la violència de gènere a la qual seria interessant que hi assistissin molts homes.

ESCOLTA-HO

Ho dic perquè en aquesta mena d'actes se'n veuen molt pocs, d'homes, i sempre hi predominen les dones. Cosa que caldria esmenar, ja que és un error pensar que cal ser un home directament implicat per anar-hi. La violència de gènere és un problema social i, consegüentment, ens afecta a tots. A les dones, per descomptat; però també als homes. I per veure fins a quin punt és així, n'hi ha prou de parar compte en les dades de l'informe anual de l'Ajuntament sobre aquesta qüestió i veure que entre l'octubre de l'any passat i el setembre d'enguany el nombre de víctimes a la nostra ciutat ha estat de 137. Només a Sant Cugat. Per això recomano la conferència 'Homes i dones junts contra la violència', a càrrec de Carme Garcia Ribas, professora de la Universitat Pompeu Fabra, perquè és vital que els homes interioritzem que sense el nostre rebuig, no només el de les dones, serà molt difícil capgirar la situació.

Val a dir, tanmateix, que el consistori santcugatenc està fent una tasca molt positiva en aquest sentit i que la regidoria d'Igualtat, de la qual és titular Susanna Pellicer, s'hi ha implicat força. En el període abans esmentat, el Servei d'Atenció a la Dona va atendre 30 víctimes de maltractaments. I també ho van fer els ambulatoris de la ciutat i els cossos policials. El més inquietant, però, és que, segons diu l'informe municipal, a Sant Cugat hi ha entre 6.000 i 8.000 dones susceptibles de patir situacions de violència física o psicològica. Això significa que si partim per la meitat la població global del municipi, ens trobem que de les 40.000 dones que hi resideixen, hi ha un 20% que es troba en situació de risc. Jo, per tant, demano als receptors masculins d'aquesta columna que no es mostrin abúlics i que ajudin a rebaixar la xifra d'homes indiferents, que és d'un escandalós 93%. Ens hauria d'avergonyir que només el 7% dels homes sigui plenament conscient de la gravetat de la situació.

VÍCTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
www.victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.