Crítica de cinema


  • Comparteix:

two.lovers

Two Lovers


Publicat: el 22/mar/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El cicle de cinema d'autor porta a Sant Cugat 'Two lovers', protagonitzada per Joaquin Phoenix, Vinessa Shaw i Gwyneth Paltrow. Dirigida per James Gray, Phoenix és un solter que s'enamora de dues dones. La crítica de Cugat.cat és a càrrec de Marga Almirall.

ESCOLTA-HO

Trista però alhora positiva, la pel·lícula de James Gray desprén amor a cadascun dels seus fotogrames. Dirigida amb una espècie de classicisme modern que fa que alguns assenyalin el director com el nou successor de Coppola, 'Two Lovers' és tal com indica el títol, una història d'amor. El guió en sí no té res d'immediatament seductor, sinó que és el tractament dels personatges el que en fa una pel·lícula especial.

Leonard és un noi amb problemes psicològics que es recupera d'una crisi emocional sota la mirada controladora dels seus pares. Però tot canvia quan entren a la seva vida dues noies: Sandra, la filla d'uns amics dels seus pares, comprensiva i racional, i Michelle, la seva nova veïna, més tempestuosa i impulsiva.

Ell, evidentment, es debat entre les dues amants però no d'una manera banal. La pel·lícula deriva cap a una altra banda, mostrant-nos que l'amor pot tenir diverses formes, ja que tots i cadascun dels personatges estimen i volen ser estimats, però cadascun d'una manera diferent. L'amor protector de la mare, l'amor comprensiu de Sandra, l'amor fresc de Michelle i, sobretot, l'amor catàrtic de Leonard.

La tènue llum que regna en la fotografia i l'avanç pausat de la història col·laboren a que la pel·lícula llisqui suaument davant dels ulls i que veiem la història transcórrer de manera lògica i comprensible.

Molt ben interpretada i amb un gran sentit de la sensibilitat, 'Two Lovers' és una pel·lícula que es veu bé, i que encara que la història que explica no sigui massa original, cal celebrar la respectuositat i consciència amb què parla dels sentiments humans.

MARGA ALMIRALL és crítica de cinema



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.