El castell d'aniràs i 'no entraràs'


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 21/jul/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Hi ha persones que diuen que l'Ajuntament és com un castell: gran, amb passadissos secrets, torres de vigilància, poca transparència (els murs gruixuts dels castells) i una cort amb els seus cortesans. El passat dilluns la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat (FAVSC) i els sindicats de treballadors del centres sanitaris que ens afecten com a usuaris van convocar una concentració.

ESCOLTA-HO

L'hora de la concentració era 30 minuts abans del ple municipal. Els convocants van sol·licitar per escrit tenir veu al ple. Unes 300 pacífiques persones es van concentrar a la porta de l'Ajuntament. A aquells que volien entrar (la majoria de la gent no va als plens municipals) se'ls va denegar l'entrada. Cinc policies locals tenien ordre de no deixar entrar.

Des de fa temps la majoria disposem de telèfon mòbil. Tots, des de dins, sabíem que no es deixava entrar a ciutadans i tots, des de fora, sabien que la sala de plens no estava plena. Les excuses de mal pagador no són bones quan les evidències són clares.

Aquell dilluns, tots els partits i la FAVSC vam pactar una declaració institucional de suport al model sanitari actual i en contra de les retallades. També CIU, tot i exigir que les paraules 'Generalitat de Catalunya' figuressin al text. Tothom sap qui fa les retalllades en sanitat i properament en educació pública.

Si totes les forces polítiques (algunes per convenciment i altra estratègicament, suposo) signen un text de suport, per què no es deixen entrar el ciutadans al ple municipal? Eren delinqüents els manifestants? En cap cas. Persones que podrien haver limitat la llibertat dels regidors? No ho crec, però si algú ho fa se l'expulsa de la sala de plens. Les 'guerres' preventives plenàries són inconsistents.

El govern municipal (CIU) no reconeix cap error en el procediment de seguretat. Haurien d'aprendre que les majories absolutes no donen el principi de veracitat i de no cometre errors.
Així no anem bé.

FERRAN VILLASEÑOR és primer secretari del PSC i portaveu municipal




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.