Les cartes damunt la taula


Temes relacionats

El meu kalashnikov (12/set/11)


  • Comparteix:

maria.vila

Maria Vila


Publicat: el 19/set/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Com que m'agrada jugar sempre amb les cartes a sobre la taula, aquest primer article només serà una petita presentació. Despullar-se (metafòricament!) em sembla important, per evitar malentesos i trampes. Sóc el que molts anomenarien de dretes, tot i que encara no sé si sóc conservadora o liberal: això ja ho anirem trobant un cop aconseguim la independència.

ESCOLTA-HO

A diferència de l'Eduard Anguita no tinc cap arma a casa, tot i que a vegades penso que no estaria malament. Tinc 21 anys i sempre he pensat que he nascut massa tard, però el millor encara ha de venir i per això crec que queda esmenat l'error de càlcul. Vaig militar dos anys a la JNC, i em vaig marxar tan bon punt vaig descobrir el sectarisme que s'hi gastava i la quantitat desproporcionada de trepes que hi havia. De trepes i sectaris n'hi ha a tot arreu, però em sembla que les joventuts dels partits s'enduen la palma perquè sempre és més fàcil deixar-se anar quan veus que la política et pot donar el que tu no has estat capaç de guanyar-te estudiant o treballant. He votat tot el que es pot votar i mai no he repetit vot, cosa que no em fa sentir gaire orgullosa. Em sap molt de greu que en aquest país no siguin precisament els millors els qui s'acaben dedicant a la política i que ja no hi hagi polítics com abans, que estudiaven i pencaven com animals per guanyar-se la vida i, després, dedicar els millors anys de la seva al servei públic.

Actualment coordino la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya (FNEC) a la UPF, universitat on estudio. La FNEC és, a banda d'Òmnium, l'única organització transversal que he conegut a Catalunya. Dret és la carrera que vaig triar per por a trobar-ne una de més interessant i menys profitosa, i després de 3 anys no em faig cap retret: el món jurídic mata la imaginació però és el més allunyat als venedors de fum que tan nerviosa em posen, i ajuda a entendre com funciona el món.

Només em queda donar les gràcies a l'equip de Cugat.cat per cedir-me aquest espai i esperar que tots vostès tinguin la paciència de llegir-me, encara que sigui de tant en tant. Crec que ens ho passarem bé. Benvinguts!

MARIA VILA és coordinadora de la Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.