La independència: un exercici de responsabilitat política


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 15/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Estem immersos en una profunda crisi econòmica que està causant estralls en els recursos i els ànims dels catalans i les catalanes. Alhora, estem patint unes retallades difícils d'encaixar i d'entendre perquè no sabem quines són les prioritats d'aquest govern, ni el full de ruta que segueixen. Però no faré allò tan fàcil de criticar el que han fet els altres i repartir responsabilitats a tort i a dret sense lloc per a l'autocrítica. Això no és fer política de forma responsable.

El nostre és un país de gent treballadora, honesta, emprenedora, solidària, que s'esforça i estalvia. Som una societat que no perdona els abusos de poder, les trampes i el diner fàcil. Però, tot i això, no ens n'estem sortint. Cal que els nostres dirigents ens aportin ja solucions eficaces i realistes. Si poguéssim gestionar tots els recursos que generem com a país, si gaudíssim del concert econòmic, podríem garantir l'estat del benestar, la cohesió social, la sostenibilitat, un model econòmic equitatiu, la justícia social i la igualtat d'oportunitats. En aquest context, podríem superar perfectament aquesta crisi i estaríem a punt per decidir si volem un estat propi. Amb aquestes condicions, segur que sí.

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.