L'èxit del Festival de poesia de Sant Cugat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 28/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

És impressionant la volada que ha agafat el Festival de Poesia de Sant Cugat en no gaire més d'una dècada. Va començar ara fa onze anys de manera modesta, amb la intenció de treure la poesia al carrer i alliberar-la de la visió elitista o reservada als entesos que en té la societat en general i s'ha convertit en un dels esdeveniments culturals més importants de Catalunya en el seu àmbit.

ESCOLTA-HO

Un dels encerts del Festival ha estat la seva manera d'apropar-se a la gent. És a dir, fent-se veure a les llibreries i a les biblioteques, sí, però també als teatres, als restaurants i a les galeries d'art. Tot això transmet la sensació que el Festival és com una petita festa major en què s'hi impliquen diferents entitats i establiments i que no és una d'aquelles coses de caràcter institucional que es fan perquè toca i perquè al darrere hi ha l'Ajuntament i la Generalitat. El suport del nostre consistori i del govern són vitals, no cal dir-ho, però sense l'entusiasme amb què s'ho agafen, per exemple, llibreries com Celler de Llibres, Alexandria, Mythos o Pati de Llibres, i també les nostres biblioteques o el Teatre-Auditori o el Teatre de Mira-sol, res no seria possible.

Felicitem-nos, doncs, de tenir aquest petit tresor i de poder-lo fer realitat a través de veus com ara Raimon, Jordi Bosch, Marta Angelat o Sílvia Bel i de la força que hi donen valors ben nostres com Sam Abrams, Marta Pessarrodona, Lluís Calvo o Dolors Vilarasau. Hi ha moltes ciutats de Catalunya que ens tenen una enveja sana, i això és motiu perquè ens sentim sanament orgullosos. Com diu Gerard Vergés, el poeta que ha estat el convidat d'honor d'enguany, 'la poesia no es pot definir. La poesia és alguna cosa que sobrevola la prosa. Les paraules han de tenir una trempera especial que les faci volar. Mentre van arran de terra són prosa'.

VICTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
Victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.