La salut és un dret, no un bé privat


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez


Publicat: el 27/oct/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La Declaració Universal dels Drets Humans diu en el seu article 26 que tota persona té dret a un nivell de vida que asseguri la seva salut. Però això el nostre Conseller de Salut no ho té tan clar. Ell assegura que 'la salut és un bé privat i que no depèn de l'Estat', desvinculant el nivell de salut de la població de la xarxa sanitària i relacionant-ho amb la genètica i els hàbits.

ESCOLTA-HO

Us imagineu un conseller de treball que digués que no tenim dret al treball? I aquest és solament l'últim d'una llarga llista de despropòsits que l'anterior President de la Unió Catalana d'Hospitals (privats) i actual conseller ha deixat anar en el temps que porta exercint aquest càrrec.

I encara ens volen fer creure que les retallades sanitàries són un exercici d'austeritat? Jo considero, i les declaracions del conseller em donen la raó, que no són més que una estratègia per desmantellar la sanitat pública i donar entrada a la gestió privada d'un dels nostres més bàsics drets universals. I si no és així, que m'expliquin perquè no s'ha retallat en despesa farmacèutica, o en els privilegis que tenen els serveis concertats de salut.

Amb la salut no s'hi juga i l'obligació d'una administració pública és garantir el servei sanitari a tota la ciutadania. El Sr. Boi Ruiz es pensa que amb la sanitat s'han d'establir criteris d'empresa privada i no és així. Sr Boi, s'està equivocant en com s'ha de fer servir el bisturí. Menys retallar i més buscar ingressos i solucions.

RAMON GUTIÉRREZ és cordinador del Grup Municipal d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.