Acció, associació i solidaritat

Toni Ramon


Publicat: el 30/nov/11
Opinió| Columnes

Sant Cugat és una ciutat que no para mai, el gran volum d'activitat associativa, cultural, o esportiva deixa pocs caps de setmana buits d'esdeveniments. El darrer ha concentrat dues activitats que mostren clarament aquest ADN santcugatenc: la Festa de Tardor i el sopar d'ASDI.

Escolta-ho

Primer, la Festa de Tardor, que després d'un primer intent passat per aigua s'ha pogut celebrar amb èxit, i ha mostrat l'esperit reivindicatiu del nostre teixit associatiu. Enguany s'ha fet èmfasi en el paper cabdal que desenvolupen les entitats per mantenir la cohesió social en temps de crisi. Paper que no em cansaré de defensar atesa la capacitat d'acció i èxit de molts dels projectes que les associacions desenvolupen. Ara bé, per la supervivència d'aquest sector i de les seves activitats i serveis, cal una implicació i suport de l'administració. L'Ajuntament, que no fa escarafalls al sector privat quan es tracta d'empreses, pot trobar per la via de la cooperació amb les entitats sense ànim de lucre, el camí per mantenir i/o millorar molts dels serveis que ara està oferint en l'àmbit sociocultural i esportiu i molt probablement reduir-ne el cost.

Segon, el 30è sopar d'ASDI, segurament un dels sopars més familiars que celebrem al llarg de l'any i on podem donar suport a la lluita constant de l'entitat per millorar la qualitat de vida de persones amb discapacitat. Desitjo que l'ambiciós però necessari projecte de la Llar-Residència pugui trobar, per fi, una solució amb el possible acord amb ATAM i poder ampliar a Sant Cugat els serveis que les persones amb discapacitat i les seves famílies requereixen, reivindiquen i treballen des de fa 31 anys.

Bé, tota aquesta activitat amb permís del sopar de la colla castellera revelació d'aquesta temporada 2011, felicitats Gausacs!

TONI RAMON és músic de formació i gestor cultural de professió