Avançant cap a l'exercici del dret de decidir


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 24/des/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El passat dimarts 13 es va complir el segon aniversari de la celebració de la Consulta popular sobre la independència a la nostra ciutat.

ESCOLTA-HO

El record i la vivència d'aquell segon diumenge de desembre del 2009 quedarà per sempre més gravat en la memòria del gran nombre de santcugatencs que van tenir ocasió de viure, en directe i en primera persona, un fet inèdit, una diada de joia i d'auto-afirmació col·lectiva.

Va ser una jornada de mobilització ciutadana sense precedents a la nostra ciutat, una gran festa de la democràcia, en la que més de 15.000 persones van sortir de casa per a participar en un dels actes bàsics de la democràcia, com ho és posar, lliurement, una papereta en una urna.

Aquell dia, els santcugatencs van expressar, molt majoritàriament, la seva voluntat d'esdevenir un poble lliure en un país normal, un país amb un Estat propi, en el que hom pugui viure amb plenitud, sense vergonya ni entrebancs, on es respectin i valorin els trets propis que configuren la nostra personalitat: història, llengua, cultura, costums, sentiments, mites i símbols, on el poble faci gala, amb orgull, de la seva catalanitat, de la nostra manera viure i de ser, de fer i de pensar. I també, naturalment, un país que pugui disposar dels nostres recursos i fer les polítiques socials, fiscals, educatives, laborals i d'immigració que necessitem.

En el Ple Municipal de dilluns passat, dia 19, el nostre consistori va acordar entrar a formar part de l'Associació de Municipis per la Independència i ho va fer aprovant la Moció que va presentar Sant Cugat per la Independència - ANC (santcugat@assemblea.cat), la nostra assemblea territorial, que és la Seu local de l'Assemblea Nacional Catalana. (www.assemblea.cat) una organització popular, unitària, transversal i apartidista, hereva de l'Assemblea de Catalunya i del Moviment de les Consultes, i que, recollint el seu esperit i experiència, treballa per aconseguir un estat propi, exercint el dret d'autodeterminació.

La implicació directa del nostre Ajuntament, fent el camí que ens mena cap a la llibertat nacional, suposa un important reforç institucional al treball de base del poble organitzat, sumant-se, així, a la tasca iniciada fa dos anys amb la Consulta i que ara du a terme Sant Cugat per la Independència - ANC.

Son dues iniciatives paral·leles, una institucional i l'altra popular, de les que tots, poble i Ajuntament, ens en hem de felicitar i que, fent cadascuna el seu camí, és potencien una a l'altra. Dues iniciatives que proposen una cosa tant revolucionària com és un exercici democràtic: que cadascú pugui exercir el seu Dret de Decidir.

Sant Cugat per la Independència - ANC

JAUME MASSANÉS és portaveu de uaSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.