Un 2011 per recordar


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 28/des/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els darrers anys estan tenint molts aspectes negatius pels ciutadans de casa nostra. Un atur creixent ha aturat les il·lusions de milers de persones i condiciona un present complicat.

ESCOLTA-HO

Des del punt de vista polític, els suports ciutadans a canvis de govern, a nivell català i estatal, han estat clars. Com clares les mesures de reducció serveis endegades pel govern català i que es preveuen pel nou govern espanyol del PP. Aquests canvis de govern han vingut rodats per la situació econòmica però no solament. Assumir errors, fer propostes clares i ser responsables han de ser els primers passos de cara a la regeneració.

Regenerar la vida política i la de partit, recuperar credibilitat i ser útils han estat qüestions abordades en el darrer congrés del PSC. Un Congrés que ha de ser de canvi, si no ho fos la proposta socialista catalana no seria valorada per la ciutadania i suposaria una canvi de paradigma en el que ha volgut representar el PSC. Confiança i lleialtat però també empenta i debat d'idees.

Com podeu entendre, aquest 2011 ha estat complicat per mi. Unes tardanes (massa) primàries i tot el que això comporta de pre i postprimàries, una campanya centrada en el debat català i estatal i uns resultats negatius arreu de Catalunya i també a Sant Cugat han estat qüestions que no han tingut una fàcil cuina i una menys fàcil digestió.

Cal valorar a tots aquells que sempre han estat, i estan, al costat d'un projecte validat democràticament i que han estat una veritable força interior que permet encarar el 2012 més forts i construir un projecte de futur que permeti recuperar l'espai perdut. Hi serem.

El 2012 es preveu complicat des del punt de vista econòmic. El govern del PP tindrà una cosa positiva: una oposició responsable, a diferència del que va passar en l'anterior govern. M'espanten i m'angoixen propostes de reducció de drets com l'avortament, el matrimoni de persones del mateixe sexe, la centralització i la política neocon vestida d'inexorable tecnocràcia contra els drets dels treballadors. La pau a Euskadi no és una eina, és una fi. Passos endarrera serien feridors.

Catalunya ha de negociar un nou acord econòmic en l'any que encetem. Cal que els acords de partits cerquin allò en que ens asemblem (tot i que sigui més difícil), acords també per tal que aquells que utilitzem els serveis públics (sanitat, educació, dependència etc) siguem el centre de la defensa d'un model.

La política del 2012 a Sant Cugat vindrà condicionada per la crisi econòmica i d'ingressos, pels errors passats (pèrdua de milions d'impostos, polítiques de façana i venda de les joies de l'àvia en bonança - les loteries de SOREA o PROMUSA per exemple), i per la necessitat de gestionar, des de la responsabilitat, la tasca de govern i oposició. El pressupost de 2012 marcarà el devenir del mandat i del joc d'acords o desacords

Us desitjo que aquest 2012 sigui millor (si pot ser-ho) o igual si ja va ser bo el 2011! Us animo a expressar-vos, a discrepar, a discutir i a somniar. Us animo a empentar (empentar-nos) als polítics amb les vostres propostes, les vostres demandes i les vostres opinions.

Amics i amigues, tot no està perdut, aquest vaixell es pot reorientar. Fem-ho plegats!

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.