La cosa pinta bé


  • Comparteix:

ignasi.bea

Ignasi Bea


Publicat: el 30/des/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Tot semblava indicar que aquest any que ve ens ho passaríem d'allò més bé, però ara, després de conèixer els ministres del govern de Rajoy, ho podem confirmar. Hem descobert que 'la niña de Rajoy' té 40 anys, és de Valladolid i és diu Soraya, però també hem conegut altres ministres prometedors.

Deixant de banda Arias Cañete, que fa una dècada ja ens advertia que el transvasament de l'Ebre es faria 'por lo civil o por lo militar', veiem com han col·locat al capdavant de Defensa a un fabricant de míssils. Potser no superarà a la Chacón quan cridi 'capitán, mande firmes' o 'griten conmigo: Viva España', però segur que posarà els seus amplis coneixements en matèria de matar dolents al servei de la pàtria. El ministre d'economia també deu n'hi do: ex-membre del consell assessor europeu de Lehman Brothers, l'empresa que amb la seva fallida va iniciar la crisi.

Després de la ressaca de la victòria, el nou executiu ja ha anunciat que els aturats arribaran a 5 milions, que les primeres retallades seran de 4.000 milions i que el salari mínim interprofessional serà congelat. Com dirien a Madrid, 'dabuten'.

Si un govern que s'anomenava socialista ja va iniciar les retallades, és de preveure que la dreta pura i dura serà implacable a l'hora d'atacar els drets socials i laborals que han costat segles de lluita a les classes populars. No hi haurà mitges tintes que valguin. L'esquerra transformadora ha de plantar cara a cada retallada, a cada ERO, a cada involució pel que fa a drets socials i a les futures reformes laborals que deixin els i les treballadores més i més desemparats.

Òbviament, la ofensiva també ens afectarà a nivell nacional. No ens ha d'estranyar que vulguin que la televisió pública sigui bilingüe, que qüestionin la immersió lingüística, que facin qualsevol cosa per impedir que el nostre poble decideixi el seu futur per sí mateix o que vulguin seguir escanyant-nos econòmicament. Ells, que sovint acusen els esquerranosos de mantenir postulats decimonònics, voldrien tornar a les cavernes on va estar instal·lat l'Estat Espanyol durant 40 anys: al crucifix a les escoles, a la repressió per qualsevol cosa que fos mínimament divertida, al NODO i la por.

No caiguem, però, en el pessimisme. Per sort, hi ha persones que planten cara a les adversitats i amb el seu esforç i persistència aconsegueixen tirar endavant. El rei Joan Carles, per exemple, que ha aconseguit, malgrat les retallades, mantenir el seu sou de prop de 300.000 euros anuals.

Aixequem els ànims, siguem optimistes i pensem que, molt probablement, els càlculs maies van ser fets després d'un gran festa on abundaven tota mena d'estupefaents i, per tant, el món no acabarà el 2012. I un darrer motiu per estar tranquils: encara que sigui per qüestions purament estadístiques, Espanya no guanyarà l'Eurocopa.

IGNASI BEA és regidor de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.