Patges amb peatges


  • Comparteix:

daniel.ruiz-trillo

Daniel Ruiz-Trillo


Publicat: el 31/des/11
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

La cavalcada de Reis de Sant Cugat tindrà prop d'una vintena de carrosses i repartirà tanta il·lusió com cada any, cosa que em sembla perfecta. El que em sembla desmesurat és que aquestes festes populars no s'unifiquin i que, a moltes ciutats, n'hi hagi una a cada barri: cada barri té el seu pessebre, el seu tió i la seva cavalcada.

Potser perquè volen ser més autònoms, però obliden que estan jugant amb els diners públics, just quan les retallades han arribat als instituts de Sant Cugat. Per això proposo que, si es vol estalviar calers i unificar esforços, d'un cop es faci una sola cavalcada per ciutat, que no cal que n'hi hagi cinc. I, evidentment, que es fomenti més el tió, els pastorets i les nadales catalanes. A més, els Reis són mags, però potser no tant, a no ser que estiguin clonats. Com s'ho fan per ser a tres o quatre llocs alhora?

També penso que es podria reduir la quantitat de carrosses i de caramels, el nombre de cavalls i de camells i els llums que il·luminen. Posats a demanar, demanaria que les cartes s'enviessin via email, amb l'ajuda dels pares, perquè així estalviaríem molt en paper i en sobres sobrers.

O actuem amb seny o arribarà un moment que haurem de fer el que fem cada dia els catalans: pagar peatge real per veure patges reials.

DANIEL RUIZ-TRILLO és escriptor
http://dani.versos.cat



  • Comparteix:

COMENTARIS

Les teves paraules demostren un gran desconeixament de la realitat de la teva ciutat. Hi ha barris on la cavalcada de Reis te una lalrga història i tradició, el seu cost és molt petit però la satisfacció dels veïns és molt gran. Et convido a participar a la del meu barri, Les Planes, per a que ho puguis comprobar. O potser és que ets del centre i per a tu no hi ha res més. La resta d'afirmacions demostren que per a tu les tradicions no tenen valor i oblides coses fonamentals, escriure la carta als Reis és molt més que gastar paper, és compartir, és apendre a escriure i sobre tot és il.lusió. I no, no és el mateix escriure un mail... Per cert per a estalviar paper també es pot no embolicar els regals o fer-ho amb paper de diari o d'altre que es pugui reciclar, però això no et semblarà tan maco oi!!!!!

vicenç valls i mercadé. Enviat el 31/des/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.