Nova resposta al PSOE de Sant Cugat


  • Comparteix:

victor.alexandre

Victor Alexandre


Publicat: el 27/gen/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Atès que dies enrere, a través de Cugat.cat, el senyor Pere Soler, regidor municipal del PSOE de Sant Cugat, m'adreçava una nova carta oberta amb tot un seguit de retrets personals, li faré unes noves consideracions. Les meves, però, no seran a la seva persona, sinó al seu partit.

ESCOLTA-HO

En primer lloc em sobta que el senyor Soler gosi dir a un escriptor quines són les coses sobre les quals hauria d'escriure, fins al punt de dictar-li un seguit de temes -tots en contra del govern municipal i nacional de Convergència i Unió, naturalment- a fi que es demostri que en tot el planeta no hi ha res més dolent que aquesta formació. I, talment com si es tractés d'una ordre, em demana que escrigui, entre altres coses, sobre els diners que el govern de Catalunya deu a l'Ajuntament i que, segons ell, permetrien millorar la situació de les escoles bressol o la posada en marxa d'un tercer CAP, d'una segona residència i d'un centre de dia públics.

D'entrada, he de dir que, com a persona d'esquerres que sóc, i des de la radicalitat democràtica, no admetré mai que cap partit polític em dicti els meus textos. Ja sé que el Partit Socialista està molt ben acostumat en aquest sentit, perquè fa trenta anys que compta amb un estol de creadors d'opinió als mitjans de comunicació que semblen portaveus del carrer Nicaragua de Barcelona. Però jo no em sotmetré mai a aquests dictats malgrat els beneficis que comporten. Per altra banda, si tan greu és la situació econòmica de l'Ajuntament de Sant Cugat, per què el Partit Socialista, quan governava la Generalitat, no va traspassar-li els diners que ara reclama? Com és que fins i tot van menysprear Sant Cugat deixant-la sense jutjat en benefici de Rubí?

Té gràcia que el senyor Soler reclami a la Generalitat uns diners que sap molt bé que no poden arribar per culpa dels 22.000 milions d'euros que Espanya roba a Catalunya anualment i de la negativa del PSOE a pagar-nos els 1.450 milions dels fons de competitivitat i els 759 milions indicats a l'Estatut. Abans de donar lliçons, el senyor Soler hauria de dedicar les seves energies a blasmar els incompliments socialistes amb el nostre país, com per exemple el retorn dels documents catalans que es troben a Salamanca.

En tot cas vull remarcar que fins ara cap partit, començant pel que governa Sant Cugat, mai no m'havia adreçat una llista de 'suggeriments' sobre els temes que hauria de tocar. Mai, cap ni un. Només ho ha fet el partit del senyor Soler. Per això no tinc cap dubte que si el Partit Socialista governés Sant Cugat, jo no podria escriure a Cugat.cat. Em farien fora per ser un escriptor desafecte a la seva doctrina. Queda clar, doncs, que, a desgrat del senyor Soler i del seu partit, seguiré escrivint sobre les coses en les quals crec des de la més absoluta llibertat.

VICTOR ALEXANDRE és escriptor i periodista
Victoralexandre.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.