28G: Hi ha alternatives


  • Comparteix:

ramon.gutierrez

Ramon Gutiérrez


Publicat: el 26/gen/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Aquest dissabte, la Plataforma Prou Retallades ha convocat una manifestació contra les polítiques pressupostàries de la Generalitat.

ESCOLTA-HO

Moltes organitzacions de diversos àmbits - polític, sindical, educatiu i cultural - han donat suport a la convocatòria i participaran en el desafiament a les polítiques regressives, les retallades injustes i els increments de preus indiscriminats que el govern de CiU està duent a terme. La proposta de pressupostos per al 2012 retalla sobre les retallades del 2011. Afecten totes les partides: la despesa social segueix perdent pes en el pressupost i passa del 43'6% del 2006 al 38'7% actual, la inversió pública cau un 19'8% respecte a l'any anterior i la despesa en educació i salut és el 6'5% del PIB davant el 13% a la UE-27.

La cantarella sobre la manca de recursos i la necessitat dels 'ajustament' que fa Mas per justificar les seves mesures encobreix una clara estratègia privatitzadora, neoliberal i, en definitiva, de desmantellament dels serveis públics, que afavoreix els interessos dels amics -determinats grups econòmics-. Ens volen fer creure que les retallades són inevitables, volen que s'instal·li la por i la resignació entre la ciutadania amb el fals argument de la manca de recursos. Però molts sabem que hi ha alternatives i no deixarem que ens passin el rodet tan fàcilment.

Així doncs, aquest dissabte és important participar en la manifestació. Hi ha una altra manera de fer les coses, i hi ha recursos econòmics que no s'estan recaptant i que farien innecessàries aquestes retallades. Recursos que es podrien aplicar a generar un nou model de producció, apostar per l'ecologia, crear ocupació i garantir la cohesió social. Aquest dissabte jo baixaré a plantar cara perquè encara no ho tenim tot perdut.

RAMON GUTIÉRREZ és secretari municipal d'ICV-EUiA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.