La falta de respecte de CiU de Sant Cugat


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 1/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El copresident de CiU (per tant escrivint en nom de CDC i UDC) fa dies que respon qualsevol proposta o crítica feta pel PSC local (deute Generalitat de Catalunya Ajuntament o que no es faci l'hospital públic) en atacs a Carme Chacón.

ESCOLTA-HO

La gran resposta a la demanda que CiU Sant Cugat defensi els interessos dels ciutadans és qüestionar el que votaré en el proper Congrés del PSOE. No em molesta massa estar a la diana, al contrari, el que passa és que ho trobo d'una incapacitat cognitiva que delata un GPS sense actualitzar. Suposo que el copresident de CiU no està acostumat als processos de primàries i a confrontar idees entre dos candidats o candidates. El dit del líder de CiU de torn tria el successor i prou.

Crec que una dona catalana del PSC ha de tenir el dret a voler ser la secretària general del PSOE. Aquests dies estic veient uns atacs increïbles a Carme Chacón per part de determinats diaris nacionalistes amb seu a Madrid, d'alguns dirigents de CiU (com els de Sant Cugat) i alguns comentaris desafortunats d'algunes persones del PSOE.

Em sorprèn que un dirigent polític de CiU prengui partit en un procés intern d'elecció de secretari general d'un altre partit i que tingui la barra de qüestionar la catalanitat d'una persona. Des de quan tu reparteixes carnets de catalanitat? Ets director general de catalanitat?

'És massa catalana i nacionalista, va donar suport a l'Estatut, és massa jove, és massa federalista, és una dona (entès com a negatiu), el seu marit és el que li diu què ha de fer, no es pot proposar que el finançament de totes les CCAA tendeixi al concert, ningú del PSC pot representar el socialisme espanyol, no ha estat mai catalana, està en contra del model pacte fiscal de CiU, busca el vot dels andalusos al congrés, ha estat al govern anterior, era la 'niña de Felipe', els socialistes han de dir el mateix arreu de l'estat Espanyol, Bono no la vol, Guerra tampoc, etc.'.

El PSC estarà millor si hi ha una secretaria general del PSOE on hi hagi un català(na) o no? El PSC és un partit federat al PSOE i el fet que Rubalcaba o Chacón sigui Secretari General del PSOE no afecta a aquesta relació. El PSC serà allò que vulgui ser i sobre aquest tema ja sabeu la meva opinió.

M'agrada Rubalcaba, em sembla una persona seriosa i preparada. Crec però, que el moment de desafecció que té el votant socialista (a Catalunya i Espanya) és tan gran que calen projectes i equips a mig termini que puguin articular nous discursos i una oposició creïble per tornar a recuperar la confiança en el proper mandat o en l'altre. Entre les persones que donen suport a Rubalcaba hi ha Patxi López o Eduardo Madina. Una vegada passat aquest congrés caldrà fer un equip nou amb noves idees i també amb aquestes persones.

Les crítiques de Puigneró (superficials, donant suport potser a Bono? i definint qui són bons catalans i quins no), El Mundo, La Razón, el determinisme que cap català pot pilotar el socialisme espanyol i la necessitat que l'òptica federal s'obri farà que molts delegats optin per una proposta més arriscada però que implica algun moviment.

Votaré al Congrés del partit germà després d'escoltar els discursos dels candidats, després de saber quants candidats definitius hi ha (sembla que dos), que diuen i quins són els seus equips, votaré pensant en el PSC i també en el socialisme espanyol. Votaré Canvi i no imposició.

Benvolgut Jordi, si no t'agrada, ves a fer un Vermut de Grifo amb en Bono, coincidiu en més coses de les que et penses.

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.