Neus nues


  • Comparteix:

daniel.ruiz-trillo

Daniel Ruiz-Trillo


Publicat: el 4/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

El material publicat per la Generalitat amb els consells arran de les nevades que han afectat Catalunya ha estat titllat de sexista, sobretot per les imatges: la dona es queda a casa, just al costat de la pica de la cuina, mentre l'home surt al carrer, va amb cotxe i posa les cadenes.

D'una banda, estic d'acord amb les queixes, crec que el govern no ha de fomentar els rols clàssics que, per sort, avui en dia ja no són vàlids, sinó que ha d'oferir una imatge més igualitària de la societat: potser caldria que a la cuina hi fossin tots dos, mentre ningú surt al carrer (tal vegada perquè estan a l'atur) i han d'acabar menjant-se el gos per poder sobreviure. Mentrestant, el nen juga a la Playstation i la nena juga a cotxets, perquè a nines quedaria massa cursi. O potser tots dos fills farien un ninot de neu al jardí de casa.

D'altra banda, penso que allò important del govern no és si a les imatges del material és l'home o la dona qui es troba en un lloc determinat en un moment concret, sinó si realment es creuen la igualtat i la practiquen a les conselleries, als departaments i amb els sous públics.

Per sort, les dones de les imatges no estaven nues, un anagrama de neus.

DANIEL RUIZ-TRILLO és escriptor
http://dani.versos.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.