Consell Sectorial de Cultura


  • Comparteix:

eduard.jener

Eduard Jener


Publicat: el 4/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

'El Ple Municipal de data 21 de febrer de 2011 va aprovar el Reglament de Participació Ciutadana, el qual revela el compromís de l'Ajuntament davant de la ciutadania per fomentar la participació democràtica i la transparència en els assumpte públics locals i, entre altres aspectes, regula els òrgans de participació, un dels quals es el Consell Sectorial de Cultura, que té caràcter consultiu i és el que canalitza les iniciatives i inquietuds ciutadanes en temes concrets d'interès per a la ciutat vinculat amb aquest àmbit d'actuació'.

ESCOLTA-HO

Aquest és l'encapçalament d'una carta emesa des de l'Ajuntament i signada pel regidor de Cultura senyor Xavier Escura, que hauran rebut a hores d'ara totes les entitats de la ciutat registrades, així com les persones que havien format part d l'anterior Consell de Cultura, entre els quals em compto, set persones escollides a l'atzar entre els ciutadans de més de setze anys que figuren en el cens, els grups municipals escollits per votació en les darreres eleccions i representants d'altres organismes i serveis directament relacionats amb el sector.

Tot això desprès de l'aprovació recent del nou ROM (Reglament Orgànic Municipal) que impedia que fins ara, desprès de 8 mesos de les eleccions, aquests Consells reprenguessin les seves activitats.

Les intencions són bones. Jo encara crec que sempre hi ha persones implicades en el món polític que volen fer les coses per que funcionin per tothom. Probablement sóc una persona prou innocent per seguir pensant d'aquesta manera i, haig de dir-ho, no em sap greu. Però hi ha un aspecte que no puc arribar a entendre i és la supremacia en els funcionaments d'aquestes coses de la, diguem-ne, casta funcionarial que sempre supedita qualsevol acció a les reglamentacions estrictes.

No ignoro la necessitat dels reglaments, de l'ordenació administrativa perquè les coses puguin discórrer pels camins precisos, però sempre tinc la impressió que, per alguns, aquest aspecte és el més important i confonen els marges del camí amb l'objectiu que hi ha al final d'aquest camí.

Per sort encara hi ha camí.

EDUARD JENER és crític cultural



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.