El PP es vol vendre el nostre patrimoni!

Toni Ramon


Publicat: el 8/feb/12
Opinió| Columnes

Sant Cugat no ha cuidat el seu patrimoni. Hem vist caure víctimes de l'especulació urbanística, masses cases de poble, masies o edificis del passat agrícola i industrial.

La febre per la construcció, la poca sensibilitat o el desarrelament d'alguns responsables polítics, que han planificat una gran maqueta urbanística en lloc d'una ciutat amb un poble dins, en pot ser la causa.

Però fa uns dies el PP ens sorprenia amb la proposta de vendre edificis en desús i, que segons ells, tenen un menor cost patrimonial. Aquests eren Can Quitèria, Can Canyameres, Can Rabella i el Celler Cooperatiu. El PP demostra amb aquesta proposta la manca de sensibilitat cap el patrimoni de la ciutat, el seu valor històric i el desconeixement de l'ús que aquests equipaments tenen assignat.

Sorprèn encara més quan el PP va ser l'únic partit que va donar suport el Pla d'Equipaments de CiU, on tots aquests edificis i els seus usos hi eren inclosos.

El Celler Cooperatiu està a punt de finalitzar la seva rehabilitació i s'obrirà com a subseu del museu, malauradament no ha acabat esdevenint l'espai de Cultura Tradicional i Popular.

Can Quitèria havia d'acollir programes de polítiques socials per a infants, adolescents i joves, però amb la majoria absoluta de CiU al 2007 va quedar arraconada. A banda, que és una joia poder gaudir d'una masia al centre del poble.

Les altres dues, a l'espera de l'ús definitiu dibuixat en el Pla d'Equipaments, haguessin pogut ser centres de formació professional, escoles taller o cases d'oficis. Malauradament, però la majoria absoluta.

Esperem que l'entesa que CiU i PP estan dibuixant al Parlament no es faci extensible a Sant Cugat i veiem desaparèixer el poc patrimoni que la ciutat de Sant Cugat ha pogut preservar.

TONI RAMON és músic de formació i gestor cultural de professió