Entrecuix


  • Comparteix:

ignasi.bea

Ignasi Bea


Publicat: el 10/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Dilluns passat vam tenir l'honor de rebre el Molt Honorable President (MHP) Artur Mas a la nostra ciutat. Com a mostra de malestar i disconformitat amb la política neoliberal del govern de la Generalitat i les seves continues retallades, vaig optar per no assistir al Santcugatribuna, tot i el suculent àpat que -sospito- va ser servit als comensals.

Per saber què va dir l'MHP a l'acte, per tant, he hagut de fer una ullada als mitjans de comunicació i n'he extret el següent:

-El president va dir que el govern donarà suport a una reforma que faci el mercat laboral 'més àgil i flexible'. Vaja, que a la reforma laboral retrògrada que es va aprovar el 2010 li afegiran alguns retocs més per tal que els grans empresaris puguin fer el que els surti de l''entrecuix' i els treballadors i treballadores hagin de callar si no volen anar a la cua de l'INEM.

-També se'ns va dir que corregir el dèficit públic és quelcom molt dur però que 'aquestes són les regles del joc a Europa i Catalunya continuarà sent capdavantera'. Que traduït al català vol dir que la senyora Merkel i els seus 'col·leguis' de l'FMI ens tenen tan agafats per l''entrecuix' que no tenim cap altra opció que fer allò que ens mana.

-I com ja podíem endevinar sense ser gaire espavilats, se'ns va comentar que l'austeritat continuarà al llarg del 2012. Vaja, que ens retallaran fins i tot els pèls de l''entrecuix'.

Com podeu veure, tan sols hi ha una cosa divertida en tot plegat: la paraula 'entrecuix', punt comú del missatge subjacent dels tres titulars. Perquè després diguin que els de la CUP estem en contra de tot, que som uns aixafaguitarres i que no sabem trobar el cantó positiu de les coses.

Si no fos per aquesta paraula, versió educada i políticament correcta d'una altra que té set lletres, més divertida -però més grollera- i que acaba en '...llons', el contingut del discurs seria per apretar a córrer i marxar a qualsevol altre lloc. Menys a Grècia, és clar.

IGNASI BEA és regidor de la CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.