Diferents maneres de contribuir a la reactivació econòmica local


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 11/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

En un moment com l'actual, on estem assolint xifres rècord d'atur tant a Catalunya, amb més de 600.000 aturats, com també a Sant Cugat, amb més de 4.000, és clar que les polítiques d'ocupació han de ser el primer objectiu de les nostres administracions si volem sortir d'aquest atzucac sense perdre pel camí la cohesió social dels nostres municipis.

És per això que els Ajuntaments han d'assumir un paper actiu en la dinamització de les activitats econòmiques dels seus respectius municipis. Qui més coneix la realitat local i, per tant, pot detectar oportunitats de creació d'ocupació, són els governs municipals.

L'emprenedoria i les iniciatives ciutadanes en constituir formes organitzatives que promouen, mitjançant el consum alternatiu i respectuós amb el medi ambient, l'economia a escala local i comarcal són un bona manera de contribuir a la reactivació econòmica, quelcom que el nostre municipi també necessita. Concretament, em refereixo a les cooperatives de consum que hi ha a la nostra ciutat, moltes de les quals acumulen gran experiència. En el context actual, aquestes cooperatives adquireixen un valor afegit: Sigui quin sigui el seu model de funcionament -autogestió, botiga oberta al consumidor o com a associació- mereixen tot el meu respecte i admiració i han de rebre tot el suport possible de l'Administració.

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.