El Noam Chomsky santcugatenc


  • Comparteix:

sergio.blazquez

Sergio Blázquez


Publicat: el 12/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Per a qui no ho hagi fet, li recomano alguna de les lectures del filòsof, lingüista i activista nord-americà Noam Chomsky.

Encara que hi estiguem, o no, d'acord amb el seu posicionament polític, moltes de les seves aportacions resulten com a mínim interessants de llegir. Una d' aquestes, i que és la que ve al cas, és una mena de decàleg de 'Manipulació de les Masses' per part del poder establert, amb el fi de perpetuar-se i enriquir-se.

No hi cal anar massa lluny: el primer punt d'aquest decàleg es refereix a l''Estratègia de la Distracció' i consisteix, en paraules de Chomsky, en 'mantenir l' atenció del públic distreta, lluny dels veritables problemes socials, captivada per temes sense importància real. Mantenir el públic ocupat, ocupat, ocupat, sense tenir ni tan sols temps per a pensar'.

Encara que dubto que la senyora alcaldessa i el seu equip de govern hagin llegit mai l'octogenari americà, d'alguna forma fan allò que ell denuncia.

Els exemples són variats: hi posarem sobre la taula i en majúscules temes com el de l''Smart City', hi farem una taula rodona al voltant de Sant Cugat per a la Independència, treballarem perquè la ciutadania s'impliqui en el projecte Sant Cugat Ciutat Gegantera i per a acabar-ho d'arrodonir convocarem, per posar un exemple, el Congrés sobre la Bicicleta (que té una certa importància, però deixem-ho en això, en 'certa').

Tal qual.

En canvi, lamentablement, no som capaços de parlar dels temes que realment preocupen la ciutadania: temes delicats, espinosos i polèmics. Però al cap i a la fi la forma de solucionar aquests problemes seran determinants per al futur de la nostra ciutat i societat.

Una ciutat que expulsa els joves i els aturats (avui dia ambdues afirmacions són, malauradament, sinònims). Una ciutat enrocada en una situació de parc immobiliari que no surt al mercat, és a dir, una quantitat ingent d' actiu immobilitzat que no pots transformar en 'líquid' i que porta de cap a entitats financeres i a governs.

I per sota de tot això, submergit (o millor dit per sobre perquè és més important), l' empobriment de les classes mitjanes de la nostra ciutat, el ressorgiment de la misèria en les classes més humils i l''emigració' del nostres joves arrelats.

Però d' això, com ja s' ha dit, millor no parlar; és menys complicat parlar del Congrés de Bicicletes o de municipis independentistes per així 'matar dos pájaros de un tiro': per una banda distreure a la població i per l'altre costat tenir conversa en el plens municipals que difuminen al partits de la oposició de la seva veritable tasca : obrir els ulls als governants i representar a tots aquells que no hem votat els convergents, mes enllà dels, només, propis votants.

'Chapeau', Mr. Chomsky.

SERGIO BLÁZQUEZ és secretari de Cs Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.