Veu ferma


  • Comparteix:

daniel.ruiz-trillo

Daniel Ruiz-Trillo


Publicat: el 18/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Sabíeu que el FC United de Manchester era, en un principi, un club per a classe obrera? O que el Belfast Celtic era la principal arma de batalla dels irlandesos catòlics del nord davant de les constants humiliacions dels unionistes? Sabíeu que el Barça era, segons Bobby Robson, l'exèrcit desarmat de Catalunya? O que Palestina i el Tibet han tingut seleccions nacionals?.

Tot això i molt més es pot trobar al llibre 'Futbol per la llibertat', que dissabte passat va ser presentat a Sant Cugat, concretament al restaurant Terra Dolça, un espai molt agradable de la ciutat que és més que un bar. L'autor del llibre, el sociòleg lleidatà Ramon Usall, va pujar a l'escenari de l'esmentat bar poc abans que ho fes una altra persona de Ponent: la Meritxell Gené.

La cantautora Meritxell Gené, exlíder i vocalista del grup Skalivada, hi va presentat el seu segon treball en solitari, anomenat Sota els llençols, on la poesia, la cançó, la denúncia i, sobretot, l’amor s’uneixen en una veu tan dolça i ferma com la seva -la nostra- terra. Fins i tot, s'ha vist amb cor de musicar alguns poetes del gran Màrius Torres. Gené és, juntament amb Cesck Freixas i Pau Alabajos, una de les principals representants de la nova Nova Cançó Catalana. Un moviment que encara té moltes coses a denunciar, moltes operacions a criticar i moltes alternatives a proposar. És clar, amb un objectiu molt clar: assolir més quotes de llibertat.

Aquells que es van perdre el recital, sapigueu que proper dia 25, al mateix lloc, hi actuarà Cris Juanico.

DANIEL RUIZ-TRILLO és escriptor
http://dani.versos.cat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.