Gitanes i gitanos: gràcies!


  • Comparteix:

maria.vila

Maria Vila


Publicat: el 20/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Carnaval són aquells dies en què les noies més fresques aprofiten per ensenyar encara més cuixa amb l'excusa de qualsevol disfressa. Llevat d'algunes excepcions, sovint les disfresses són repetitives i poc originals. Hi ha qui es disfressa pel Carnaval i, a Sant Cugat, hi ha qui també balla gitanes.

Enguany, aquest ball tradicional ha comptat amb més participants que mai. Dissabte al matí, la Plaça Lluís Millet ja era una festa de clavells amunt i avall, picarols que arribaven a última hora i castanyoles que encara s'havien d'empolainar. Després, un exèrcit de gitanos plens d'il·lusió i amb moltes ganes de festa recorreria tot el poble, anar picant d'aquí i d'allà, ara un porró i ara un altre, gentilesa de diversos establiments. Ja a plaça, 120 mocadors blancs saludaven a la gent que, sota un sol de justícia, no es vol perdre l'espectacle. Perquè el Ball de Gitanes, enguany, ha passat a ser un espectacle. La participació de 120 persones a aquest esdeveniment ha fet que, a més de tradicional, sigui veritablement popular.

Jo només volia donar les gràcies a tothom que ho ha fet possible. Als participants, però sobretot als organitzadors, a qui mai ha faltat paciència per ensenyar els xotis, les catxutxes i la jota una vegada i una altra. Segur que ells també trobaran a faltar a faltar els assajos. Falta massa, oi, per l'any que ve?

MARIA VILA és estudiant de Dret



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.