El revisionisme històric del franquisme que defensa el PP de Sant Cugat


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 22/feb/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Encara m'estic recuperant del ple municipal del passat dilluns. En el debat de la moció que la CUP per declarar Sant Cugat ciutat antimonàrquica, el grup municipal del PP va fer una declaració de principis sobre el franquisme i un revisionisme històric que em remou encara. No havia vist mai un plantejament com aquest en el ple municipal, i no estem al 1975.

El franquisme va aconseguir mantenir-se 40 anys per alguna cosa i un dels principals èxits va ser el suport de moltes capes de la societat i la imposició del silenci i la por en aquells que directament o indirectament (descendents) van / vam perdre la guerra.

L’anàlisi democràtica del procés que es va desenvolupar a Espanya i Catalunya entre el 1931 i el 1936, la guerra civil 1936-1939 i la posterior i llarga postguerra no va ser fàcil. Els vencedors sempre fan la historia a la seva mida i això va passar durant molts anys. Ara aquells que proclamen un revisionisme historiogràfic d’aquest període volen tornar a la idea que la veritat és una.

Estic content per haver tingut l’oportunitat de ser alumne de Borja de Riquer, Anna Sallés o Albert Balcells, i no de Pio Moa.

Us recomano sentir el que us dic, al final de l'article teniu vincle a l'arxiu sonor que us comento. La intervenció inicial del representant del PP va del minut 7:34 al 14. Vosaltres mateixos

FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

COMENTARIS

A mi aquestes manifestacions a més a més de fàstic em provoca una profunda llàstima. Aquesta gent no te memòria i com sempre manipula la veritable història. Ells volen tenir sempre raò i manipulen la realitat fins a extrems irracionals. La història la coneix la gent que la va patir i hi ha gent que explica una realitat modificada i alterada. El que no entenc és com podem seguir acceptan aquestes ofenses

vicenç valls i mercadé. Enviat el 22/feb/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.