El Dia Internacional de la dona treballadora


  • Comparteix:

mireia.ingla

Mireia Ingla


Publicat: el 10/mar/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Des de l'any 1977 en què l'Assemblea General de l'ONU així ho va proclamar, el 8 de març se celebra el Dia Internacional de la Dona, també anomenat Dia Internacional de la Dona Treballadora. Sense por d'equivocar-me, crec que a més de la meitat de les dones aquest tipus de celebracions no ens agraden i, per tant, no ho compartim.

Dit això, el que és obvi és que la presència de dones en determinats sectors de la vida empresarial, política, social i cultural (em refereixo a alts càrrecs de direcció i responsabilitat), encara avui no només és molt inferior, sinó que, a més a més, està molt més mal retribuïda. Queda, doncs, encara molta feina per fer i des de l'administració pública i les institucions cal un canvi de paradigma que posi en valor les capacitats de lideratge femení.

Ara bé, aquests nous lideratges han d'anar acompanyats d'un canvi del context on s'exerceixen, és a dir, d'un nou contracte social entre dones i homes, que distribueixi els rols i les funcions socials. Aquest és l'objectiu que ens hem de marcar com a societat i, en aquest sentit, el feminisme té especialment la capacitat d'aconseguir aquesta transformació social. En aquests moments de crisi, i per tant de canvis socials, el feminisme pot esdevenir una eina fonamental per avançar cap a una societat més justa, democràtica i igualitària, on les dones puguem gaudir plenament dels nostres drets de ciutadania.

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC a Sant Cugat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.