Pressupost sense consens


  • Comparteix:

ferran.villasenor

Ferran Villasenor


Publicat: el 4/abr/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Els ciutadans van atorgar a CiU un gran suport electoral per dirigir la nostra ciutat. La majoria absoluta els hi podria permetre desenvolupar l'activitat sense necessitats aritmètiques.

Els polítics hem de treballar pel conjunt dels ciutadans i cercar acords per tirar endavant les propostes que es fan. Crec que és la base de la política: la discussió, el debat, la defensa dels criteris, la negociació, posar-se en la pell de l'altre, etc.. He de reconèixer que la majoria de les forces polítiques del consistori hem cercat el consens, i en alguns casos l'hem aconseguit.

Fa uns mesos vam anunciar a la premsa que treballaríem per tal que tant les ordenances fiscals com els pressupostos poguessin comptar amb algunes de les nostres propostes. A les ordenances fiscals la música era bona, però la lletra encara s'estava construint i les propostes van acabar sent assumides en pocs àmbits. Vam acordar continuar treballant aspectes com la tarifació social (amb una complexitat d'aplicació que calia treballar a fons). En aquest aspecte, no vam donar suport a la nova taxa de clavegueram (per cert, de poques queixes ciutadanes) ni a l'augment per sobre del IPC de l'IBI. Malgrat tot, el vot va ser majoritàriament positiu en la resta de conceptes.

Els socialistes hem presentat 56 al·legacions al pressupost, algunes d'elles que ja venien d'altres anys atès que no s'han solucionat encara.

Evidentment no totes les propostes tenen la mateixa visió estratègica ni segurament el pes per decantar un vot o un altre. A grans trets les al·legacions es basen en auditories de serveis, reducció pressupostàries de propaganda, manteniment de subvencions a entitats, fulls de ruta mediambiental, consens en properes inversions lligades a una mesa de treball i negociació, territorialització del pressupost, inversions a Volpelleres (camp de futbol) o les pistes de St. Francesc, més mitjans pel Síndic de Greuges, etc.

El passat divendres el Tinent d'alcalde d'economia va fer un discurs molt obert i conciliador. Malgrat tot, no va citar cap de les propostes que vam fer (i que vam comentar ràpidament tres dies abans), cap full de ruta, cap compromís públic. És per aquest motiu que la responsabilitat com a grup de l'oposició es va exercir votant en contra i continuant defensant aquells projectes que es descrivien en les propostes.

Les majories absolutes no atorguen la veritat absoluta, considero que creure que això és així és un error que resultarà fatal pel nostre municipi.
FERRAN VILLASEÑOR és portaveu del PSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.