L'Smart street

Mireia Ingla


Publicat: el 7/abr/12
Opinió| Columnes

Ja fa dies que Sant Cugat té un carrer intel·ligent, o més ben dit un 'smart street', en la seva aspiració a convertir-se en una ciutat intel·ligent, o més ben dit, una 'smart city'. És curiós que en un país com el nostre amb tant dèficit en l'anglès, ho haguem assimilat amb tanta naturalitat.

Però no és això el que em sorprèn, sinó el fet que des que el carrer de César Martinell és intel·ligent, gairebé cada cop que hi passo, hi trobo retencions i la senyalització de les places d'aparcament sempre assenyala que n'hi ha una de lliure i mai l'he sabuda trobar. Potser només és una casualitat.

Ser intel·ligent vol dir tenir la facultat o capacitat d'entendre, bàsicament atribuïble a les persones o com a molt als animals, però difícilment a les coses com ara un carrer. La intel·ligència, fem-la servir per resoldre els problemes de mobilitat d'aquesta ciutat, com ara la cruïlla entre el carrer de César Martinell i l'avinguda del Pla del Vinyet, que és un dels punts més complicats de Sant Cugat. Crec que el més senzill seria un semàfor. Però el carrer tot sol no ho podrà decidir mai, per molt 'smart street' que sigui.

MIREIA INGLA és presidenta d'ERC a Sant Cugat