Un petit gran tresor


  • Comparteix:

jaume.massanes

Jaume Massanes


Publicat: el 14/abr/12
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Molt a prop de l'estació de Mira-sol, concretament entre els carrers Toledo i Pontevedra, podem trobar una autèntica joia. Em refereixo al Bosc de Can Gatxet.

ESCOLTA-HO

Es tracta d'un petit bosc, com els de Collserola, que ha pogut sobreviure als grans depredadors immobiliaris que, mica en mica, han acabat amb la natura i el paisatge d'aquest districte de Sant Cugat.

Aquest bosc disposava antigament d'una font d'aigua mineral i potable que alimentava una gran bassa d'emmagatzematge i era un popular lloc d'esbarjo i de berenars amb la quitxalla els dies feiners i d'arrosades i carns a la brasa els dies festius, en els que també hi venien famílies des de Barcelona fins a Sabadell.

Aquestes activitats lúdiques varen quedar interrompudes de soca-rel quan un promotor de Mira-sol, de forma inexplicable, i amb convivència amb les autoritats municipals de l'època va parcel·lar i vendre el que s'havia projectat com a parc de la urbanització. Des d'aleshores sempre va existir un interès constant dels veïns per a recuperar tot el que restava de l'indret per a ús públic.

De fet, existia un projecte des de l'any 2003 per arranjar el que quedava del bosc però el nostre ajuntament el tenia guardat en un calaix. Va ser a partir de l'any 2005 quan els veïns es van mobilitzar en assabentar-se que un grup de persones volien convertir-lo en una zona esportiva privada.

Finalment i gràcies a aquests veïns, que es van organitzar com plataforma veïnal, al suport de l'Associació de Veïns de Sant Joan de Mira-sol i també al regidor de medi ambient senyor Eduard Pomar, es va aconseguir fer l'arranjament del bosc fins convertir-lo en la realitat actual.

Us convido a fer-hi una passejada i gaudir per uns moments de la sensació d'estar enmig de Collserola. Podreu veure la font i el que resta del petit llac i la vostra quitxalla podrà jugar en el petit parc infantil existent al costat del carrer Pontevedra.

Podeu veure fotografies a l'article publicat a www.stcvo.wordpress.com

JAUME MASSANÉS és membre de uaSC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.